Rusland 2010 > Omsk-Nizhne Udinsk > Tebiss
Een Siberisch dorp
None

[21-7-2010, Tebiss]

Bij een klein dorpje, Tebiss, slaan we van de weg af. We kijken eerst bij een man met een grote kudde grazende paarden. De paarden zijn erg nieuwsgierig en komen steeds dichterbij.
Via de onverharde weg rijden we verder het dorpje in. Het is een armoedig dorpje met scheve houten huisjes die best een likje verf zouden kunnen gebruiken. Het dorp ligt aan een mooi groot meer. Naast paarden zijn er ook veel ganzen in het dorp. Een vrouw hoedt een groepje jonge ganzen. We willen haar graag fotograferen en dat vindt ze een prima idee. We maken een praatje. Ze heet Raisa en haar vriendin/buurvrouw komt ook kijken wat er aan de hand. Raisa en vriendin klagen erover dat er in het dorp geen werk is. In de Sovjettijd was het beter. We geloven onmiddellijk dat marktwerking voor dit dorpje niet opgaat.

We leggen uit dat wij uit Nederland komen en met de auto door Rusland rijden. Er is inmiddels nog een derde buurvrouw bij gekomen. Ze voelen zich wel vereerd dat we hun dorpje komen bekijken. Ik haal mijn schriftje op en we wisselen namen uit. Uit de grote doos met uitdeel-souvenirs die W. heeft meegenomen, halen we drie Hollandse cadeautjes, zodat ze kunnen bewijzen dat er echt vier Nederlanders op bezoek zijn geweest. Als we weggaan gaat er een grote stal open, waar opnieuw een grote kudde paarden uit komt.

Het dorp van een afstandje
fotoserie Tebiss [1/9]
De ruiter
fotoserie Tebiss [2/9]
Sfeervol beeld
fotoserie Tebiss [3/9]
Het meer bij het dorp
fotoserie Tebiss [4/9]
Een verzamelstuk
fotoserie Tebiss [5/9]
Verdeelstation Tebiss
fotoserie Tebiss [6/9]
Ganzen hoeden
fotoserie Tebiss [7/9]
Hoofdstraat Tebiss
fotoserie Tebiss [8/9]
Raisa en vriendin
fotoserie Tebiss [9/9]
berkenbosje met roetsporen
None
naar volgende pagina:
volgende: Novosibirsk