Rusland 2010 > Suzdal-Kazan > oversteek Wolga
Op zoek naar een pont of brug

[11-7-2010]

Foto: onderweg naar de veerpont.

We passen na Marinsky Posad onze route aan en willen nu dichter richting Kazan een brug over de Wolga nemen. Ook nu stuurt Goedele ons via een andere route dan we verwachten en ze begint weer over de veerpont. Dit keer heeft ze helemaal gelijk. De op de kaart getekende brug bestaat alleen in de vorm van een spoorbrug en als je de brede Wolga over wilt steken moet je met de pont. Waarom de kaart dan een brug aangeeft? Misschien waren ze die ooit van plan en is het er nooit van gekomen.
Direct na de veerpont is er voor alle verkeer politiecontrole. We snappen natuurlijk niet wat oom agent ons allemaal te vertellen heeft. We leggen uit dat we uit 'Gallandia' (Holland) komen. 'Ah, Gallandia, champion' roept de man. Hij lacht nog eens vriendelijk en wuift ons zonder enige controle van papieren vriendelijk door. Zo gemakkelijk komt geen Rus weg, nog even en zelfs Rik en ik worden enthousiast over het voetbal kampioenschap.
Daarna moeten we stoppen voor een spoorwegovergang. Er komt een lange goederentrein met wel 64 wagons langs. Als die eindelijk voorbij is, gaan de spoorbomen nog helemaal niet omhoog. Inderdaad: er kan nog een trein komen. De volgende heeft 71 wagons en heeft ook een paar minuten nodig om te passeren. Zo volgen een derde, een vierde en een vijfde waarvan we de wagons niet meer geteld hebben.

blauw huis (met gasleiding!)
prachtige versieringen
de oever van de Wolga
gereedschap van pontbaas
de veerpont
alleen een spoorbrug