Rusland 2010 > Suzdal-Kazan > Marinsky Posad
Marinsky Posad

[11-7-2010]

Foto: Sovjet-flat met wegwijzer aan de rand van het dorp.

Van Cheboksary naar Kazan is een relatief korte rit en we hebben dus weer tijd voor een ommetje. We maken een mooi plan. We gaan bij Cheboksary de Wolga over en rijden aan de andere kant van de rivier richting Kazan via een natuurpark.
Daar denkt Goedele anders over. Ze stuurt ons via een klein weggetje naar het plaatsje Marinsky Posad aan de Wolga om daar de pont te nemen. Het is waarlijk een pittoresk dorpje met houten huisjes met de meest prachtig, versierde raamkozijnen met daarvoor knalgele gasleidingen die op 2 tot 2,5 meter hoogte voor en naast de huizen lopen. Op een klein onverhard weggetje lopen we vast. Het weggetje eindigt in een grote hoop aarde dwars over de weg. We stappen uit met onze wegenatlas en wijzen in de legenda aan wat we zoeken: de veerpont. Na wat gehannes komen we eruit; er is hier in de wijde omgeving geen veerpont. Met wijzen leggen ze ons uit hoe we moeten en we keren maar weer terug. We mogen dan niet verder komen, maar zo'n leuk dorpje hadden we anders nooit gezien.

Van dit dorp tonen we relatief veel foto's omdat het zo'n typisch Russisch dorp is: sovjet-flats, houten huizen, de gasleidingen, winkels zoals je die bij ons niet ziet, een wat vervallen speeltuin, onverharde straten, enz.
In veel van de grotere steden zijn met name in het centrum de bezienswaardigheden de laatste jaren opgeknapt. In een dorp als Marinsky Posad komen geen toeristen en is alles nog onveranderd.

nog meer flats
de gele gasleiding
versierde vensters
einde: straat opgebroken
groen houten huis
zijstraat
Proletarskaja straat
overheidsgebouw?
speeltuin
toegang speeltuin
kledingwinkel
naar volgende pagina:
volgende: oversteek Wolga