Rusland 2010 > Jekatarinaburg-Omsk > Omsk
Flagman doet van alles
None

[19-7-2010]

In Omsk logeren we in hotel Flagman. Het hotel is merkwaardig. Als we aan komen rijden zien we groot Flagman staan, maar dat is een supermarkt en bij nadere beschouwing een groot winkelcentrum. Op de gevel zien we ook restaurant Flagman, bowling Flagman en, ja hoor, daar staat ook hotel Flagman. Voor het hotel moeten we het luxe winkelcentrum in, met de lift naar de 7e etage en dan kom je in de hal van het hotel. Daar worden we uitermate vriendelijk ontvangen. Alles gaat snel, vriendelijk en effici├źnt, een heel verschil met gisteren in Tyumen.

Oespenski kathedraal
None
in de kathedraal
None
modern icoon
None
theater
None
Kunst in Omsk
None

[20-7-2010]

Omsk is goed in beelden. Van Lenin staan er heel wat in verschillende formaten. Ook op het plein waar de gerestaureerde kathedraal staat, stond Lenin, recht naar de kathedraal wijzend. Dat vonden ze toch iets te ver gaan en aangezien Lenin gemakkelijker te verplaatsen was dan de kathedraal, moest Lenin verhuizen. Overigens kom je in elke stad standbeelden en/of plaquettes van Lenin tegen en elke stad heeft ook een Lenin-straat. Het schijnt wel dat de jongere generatie langzaam aan niet meer zo goed weet wie Lenin ook al weer was.

Los van de Lenin beelden zijn er ook twee erg leuke andere beelden: een van een werkman met zijn helm op die net uit een put omhoog kruipt. Zijn steeksleutel ligt voor hem op de putdeksel. Het andere beeld is van de vrouw van een 19e eeuwse gouverneur die op een bankje een boek van Pushkin zit te lezen. Je verwacht dat ze elk moment op kan staan.

vrouw van de gouverneur
None
boulevard langs de rivier
None
vier verkoopsters
None
Ballingschap Dostojevski
None

[20-7-2010]

Ook in Omsk zien we weer een pand waar Dostojevski verbleven heeft. Dit keer zijn de omstandigheden een stuk minder aangenaam dan bij het zomerhuis in Staraya Russa of het huis in Semipalatinsk (Kazachstan) dat we in 2007 zagen.
Van 1849-1853 heeft Dostojevski hier in ballingschap gezeten, waarbij hij bijna bezweken is aan de afranselingen die hij er kreeg.

plaquette Dostojevski
None
nostalgische poort
None
Krestovozdvizhensky kerk
None
interieur kerk
None
naar volgende pagina:
volgende: houten huizen Omsk