Rusland 2010 > Kazan-Jekatarinaburg > naar Perm 36
Naar Jekatarinaburg
None

[15-7-2010]

Perm 36 bezoeken we tijdens de rit van Perm naar Jekatarinaburg, een prachtige rit dwars door de Oeral. De hele dag rijden we door een groen heuvelachtig landschap met naaldbos zover als je kan kijken.

mooi meer
None
met wilgenroosjes
None
Lunch en afval
None

[15-7-2010]

Foto: ook bij het prachtig gelegen meer liggen stapels afval.

Ik zal ook eens over onze lunch vertellen. Op rijdagen zorgen we altijd dat we een lunch voor onderweg bij ons hebben. 's Morgens doen we in een supermarkt onderweg de boodschappen. We worden daar al heel behendig in en kunnen alles wat we willen hebben bestellen of aanwijzen: bruin brood, kefir (een soort dikke, lekkere karnemelk), kaas, liefst plakjes, anders smeerkaas, kleine bekertjes yoghurt en natuurlijk de vijf liter flessen met water waaruit we de kleine flessen bijvullen. Omdat variatie noodzakelijk is, hebben we de ene dag perzik-yoghurt en de andere dag bosvruchten-yoghurt. Ook de kleur van de plakjes kaas en van het brood varieert van dag tot dag. De kaas, de kefir en de yoghurt zouden we nooit goed kunnen houden als W. ons busje niet voorzien had van een koelbox die behalve op gewone stroom ook op de accu werkt. Met het hete weer is dat ding werkelijk een onmisbaar apparaat.

Wordt het tijd voor de lunch, zoeken we een mooi plekje op. We laden de klapstoeltjes uit en genieten van een perfecte picknick. Eén kanttekening daarbij: zo schoon als het in de Baltische Staten was, zo vies is het overal waar je stopt in Rusland, overal ligt afval. Ander hinderlijk fenomeen zijn dazen en muggen. De dazen hebben het vooral op M. gemunt, de muggen vallen vooral op mij. Maar wie wil picknicken kan over dat soort dingen beter maar niet zeuren.

naar volgende pagina:
volgende: Perm 36