Rusland 2010 > Omsk-Nizhne Udinsk > naar Krasnoyarsk
routekaartje Tomsk - Irkutsk
None
Van Tomsk naar Krasnoyarsk
None

[24-7-2010]

Van Tomsk rijden we naar Krasnoyarsk, een kleine 700 km. Het eerste stuk gaan we niet over de M53 en heeft Goedele geen idee wat we aan het doen zijn. Het eerste stuk weg is mooi en rustig, maar als we een zijweg inslaan, wordt de weg echt slecht. Het asfalt is afwezig en S. die net een stukje rijdt, moet werkelijk slalommen om alle kuilen heen.
Het landschap van vandaag is echt de Ardennen. Mooi heuvelachtig landschap, heel groen met enorm veel bos, zowel berkenbos als naaldbos. We zien enorm grote graanvelden en velden die zover je kan zien geel zijn van (we denken) de mosterd en ook velden die volstaan met paarse pluimen ereprijs, blauwe droogbloemen, witte spirea en gele honingklaver. Soms lijkt het echt alsof ze die zo voor de sier ingericht hebben. De grootsheid van het landschap is nauwelijks in onze foto's te vangen. Siberiƫ is veel groener dan we ons voorgesteld hadden, maar je moet natuurlijk wel bedenken dat het nu hoog zomer is en Siberiƫ nog zo'n 4000 km ten noorden van ons doorloopt. Langs de weg staan kraampjes waar ze spullen van prachtig bewerkt berkenbast verkopen. Erg mooi, maar souvenirs als een broodtrommel zijn toch lastig meenemen in je koffer.

mosterdzaad
None
Uitzicht vanuit hotel in Krasnoyarsk
None

[24-7-2010, Krasnoyarsk]

Ons hotel ligt aan de andere kant van de Jenisej als de binnenstad en we kijken uit over de Jenisej. We kunnen de rivier richting Dodinka - dat boven de poolcirkel ligt - zien.

houtschip op de Yeniseh
None
zondagmiddag in Krasnoyarsk
None
naar volgende pagina:
volgende: Stolby National Park