Mongoliƫ 2010 > Ulaan Bataar en start tour > naar Zorgon Hairhan Uul
We gaan een andere kant op
None

[7-8-2010]

De volgende ochtend blijkt dat baas-R nog iets essentieels vergeten is. We krijgen van de organisatie slaapzakken mee en omdat die doorgaans van matige kwaliteit zijn en S. en ik allebei koukleumen zijn 's nachts, had baas-R ons extra slaapzakken beloofd. Jammer, jammer, maar die zijn vergeten. Er wordt naar baas-R gebeld en hij stuurt naar de volgende overnachtingsplek alsnog de slaapzakken. Langzamerhand krijgen we ernstig de indruk dat baas-R erg vriendelijk is, maar dat hij iets teveel aan zijn hoofd heeft om zijn afspraken na te komen.

We lunchen nog in het ger-kamp en dan, na ruim zeven weken, splitsen onze wegen zich. S. en M. gaan naar Mongol Els (stuifduinen), Harhorin, Tjertserkleg, Yolyn Am en nog veel meer moois, wij gaan naar andere stuifduinen Ar burdiin Els en overnachten bij bijzondere granietrotsen, Zorgon Hairhan Uul, die als heilig worden beschouwd.
Vanaf nu kan ik dus alleen nog over Rik en mijn reis schrijven.

We hebben een mooie rit door hetzelfde heuvelachtige droge landschap met opmerkelijk veel bloemetjes, waaronder prachtige anjertjes (dianthus). We zien veelvuldig, enorm grote roofvogels, af en toe marmotten, gazelles en kraanvogels. De verrekijker ligt dus bij de hand.

vissen vanaf de brug
None
kraanvogels
None
geen naaste buren
None
loerende roofvogel
None
veld met akkerwinde
None
weg door de vlakte
None
gazelle met jong
None
cichorei
None
jeep in het niets
None
we naderen Zorgon Hairhan Uul
None
naar volgende pagina:
volgende: Zorgon Hairhan Uul