Mongolië 2010 > Ulaan Bataar en start tour > naar Khustain NP
Moeizame start van trip naar Zuid en Oost Mongolië
None

[6-8-2010, Ulaan Baatar]

Altaartje in lotusvorm onderweg; let op de achtergelaten kruk.

We worden met twee jeepjes bij het hotel opgehaald en meteen hebben we een probleem. De bagage past op geen stukken na in het jeepje van S. en M., terwijl baas-R (van het reisbureau) beloofd had dat we ruimte in overvloed hadden. Ook kan een van de deuren niet open en zo zijn er meer dingen die niet kloppen. We wachten lange tijd in het kantoor en baas-R belooft alles op te lossen. Na ruim twee uur wachten, is alle bagage toch in het jeepje gepropt en de deur weer ongeveer gerepareerd en kunnen we eindelijk weg. We stoppen zoals gebruikelijk eerst voor diesel, water en olie en gaan dan echt proberen om het verstopte Ulaan Baatar te verlaten.

Onze gids heet Jacky en is 24 jaar. Oghtroh, de chauffeur is vreselijk vrolijk en maakt altijd grapjes. We lunchen samen bij kleine zandduinen waar in de Tweede Wereldoorlog nog met de Japanners gevochten is. Op de zandduinen ziet S. slangensporen en er staan mooie plantjes.

Onze eerste overnachting is bij het Khustain National Park waar ze met succes przewalskipaarden, of Takhi zoals ze in Mongolië worden genoemd, opnieuw hebben geïntroduceerd. We logeren daar in een ger-kamp en als we aankomen moeten we opnieuw wachten omdat de manager er niet is. Ter vermaak is er intussen een informatiecentrum en een film, die helaas niet doorgaat omdat de stroom uitgevallen is. Wel hebben ze in het winkeltje een leuk plantengidsje, dat ik besluit te kopen voor onderweg.

We worden het wachten een beetje zat en besluiten dan maar zelf een ger uit te gaan kiezen als blijkt dat we in een ander ger-kamp moeten overnachten. Er is gebeld met baas-R en we blijken ergens anders te zitten dan de gidsen was meegedeeld. Uiteindelijk veel beter, want het tweede kamp is veel rustiger. Ondertussen ontdekt S. dat baas-R de verkeerde tas in UB achtergehouden heeft. De boeken zijn mee, de schone kleren staan in UB. Een jeepje gaat dus maar terug naar UB om de tas om te ruilen. Uiteindelijk krijgt S. om half tien ’s avonds toch de tas met kleren.

routekaartje tot Öndörhaan
None
tempeltje met reliëfs
None
weids landschap
None
zandduin bij lunchplek
None
slangensporen
None
bloemen in het zand
None
uitzicht over duinen
None
onbekende witte bloem
None
paarse lathyrus-achtige
None
dappere boom
None
naar volgende pagina:
volgende: Khustain National Park