Mongolië 2010 > Oost-Mongolië vervolg > Dadal
de plaats Dadal
None
duidelijke afbakening
None
Er is niet op ons gerekend
None

[18-8-2010]

Foto: de luxe ger waar we met z'n tweeën eten.

Vannacht slapen we na veel kampeernachten weer in een tourist-camp en daar zijn we wel blij mee. Zaterdag hebben we voor het laatst kunnen wassen bij de wastafel op de hotelkamer, dus nu op woensdagavond zijn we wel toe aan een douche.
Het kamp ligt vlak buiten Dadal, een relatief vriendelijk plaatsje. We arriveren om half zes bij het kamp, maar we mogen niet naar binnen. De manager is er niet en de mevrouw die er wel is weet van niets. We staan zo'n 40 minuten voor een gesloten hek te wachten, totdat de manager met wat kinderen en jerrycans water door een busje wordt afgeleverd. Helaas, ook zij blijkt van niets te weten, er is niets geboekt en er is niets voorbereid. We beginnen er een beetje genoeg van te krijgen, ze mag blij zijn dat ze klanten heeft, we zijn de enige gasten. Maar ja, er is geen voucher en dat schijnt voldoende reden te zijn om ons buiten te laten staan. Na een kwartetspel met mobiele telefoons en een hele serie telefoongesprekken met heel het Mongoolse administratieve systeem, blijkt er toch een boeking te zijn en mogen we naar binnen. Kunnen we ook douchen? Nee, dat kan niet. Tja, dan kunnen we net zo goed in de tent slapen. Na nogmaals vragen kunnen we wel douchen en even later zelfs warm. Uiteindelijk zijn we na zo'n uur toch binnen en blijkt er inderdaad een net niet koude douche te zijn. Goed we moeten zelf ons bed opmaken, maar het beddengoed is schoon, wij zijn dat ook weer en de bedden zijn prima.

De ger waar we eten is zeer luxueus ingericht met een soort versierde koningstronen en kleinere koninginnetronen. Ze zijn helemaal van hout gemaakt met vakkundig en overdadig houtsnijwerk. Er zitten ook groene en rode kralen in die waarschijnlijk edelstenen moeten verbeelden. Tussen de twee koningstronen in is een paneel met natuurlijk weer Dzjengis Khan. Jacky vertelt dat de ger met inrichting zo'n 50.000 euro gekost heeft, geen gering bedrag voor hier.

de tronen (en maggi!)
None
De kampwinkel
None

[18-8-2010]

Op de tafel staat de winkel uitgestald: sigaretten, kauwgom, een hangslot en een tablet chocolade.

bewerkte pilaar
None
naar volgende pagina:
volgende: wandeling bij Dadal