Estland > Saaremaa per auto
Rondje over het eiland
None

[1-7-2010, Saaremaa]

Als W. weer terug is uit het ziekenhuis maken we (helaas zonder hem) met de bus een rondje over een deel van het eiland.

We gaan vanuit Kuressaare het zuidelijke schiereiland op waar op het puntje de vuurtoren staat en waar een nature trail is. Het eiland is één groot natuurpark. Overal bos, overal jeneverbessen en prachtige bermen die eruit zien als de prachtigste bloementuinen. De nature trail begint bij een km-paal langs de weg en met enige moeite vinden we hem. Het is een paadje dat via een ongelijk stenen trappetje uitkomt bij een moeras waar je echt niet door kunt. Onderweg staan we lang stil bij de bloemen. Er is zoveel moois: margrieten, klaprozen, klokjes, verschillende soorten geraniums en walstro, uitgebloeide sleutelbloemen, moerasspirea en riddersporen en wilde rozen. Het lijkt echt alsof het aangelegd is zo mooi is het.

Onderweg zien we een heuse eland, zomaar in het gras naast de weg. Rik is te laat voor de foto (verkeerde kant van de auto), maar M. heeft hem op de foto staan. We blijven mooie bloemen zien. Er zijn ook grote moerasgebieden die helemaal vol veenpluis staan en waar je ook orchideeën ziet.

Geraniums
fotoserie eiland 1 [1/13]
Bloem met wesp
fotoserie eiland 1 [2/13]
Klokje
fotoserie eiland 1 [3/13]
Bij de nature trail
fotoserie eiland 1 [4/13]
Bloem met insect
fotoserie eiland 1 [5/13]
Klaver
fotoserie eiland 1 [6/13]
Langs de kant van de weg
fotoserie eiland 1 [7/13]
Bloem met vlinder
fotoserie eiland 1 [8/13]
Nat stuk met veenpluis
fotoserie eiland 1 [9/13]
Paarse bloem
fotoserie eiland 1 [10/13]
Vuurtoren in de verte
fotoserie eiland 1 [11/13]
Jeneverbessen aan de kust
fotoserie eiland 1 [12/13]
Bloemen overal
fotoserie eiland 1 [13/13]
Rijdende winkel
None

[1-7-2010, Saaremaa]

Om de andere kilometer kom je langs een plaatsnaambord, een paar huizen en verder niets.
We hebben ook gezien waar de mensen van zo'n dorp hun boodschappen halen. In een van de dorpjes zien we de rijdende winkel. Het is een oude verroeste bus met gordijntjes voor de ramen. De achterklep is verbouwd tot klapdeur waar de klanten hun boodschappen kunnen bestellen. Ze kunnen niet de bus in. Niet alleen omdat er geen ingang in de bus zit, maar ook omdat de winkel bediend wordt door een vrouw van enorme omvang zowel in hoogte als in breedte met armen als heipalen. Daar komt niemand langs. Achter het stuur van de bus zit een man in een hemd. Voor wie wel eens 'Schone schijn' op tv heeft gezien: het is precies Onslow.

naar volgende pagina:
volgende: Saaremaa per fiets