Estland > Pärnu
Van Letland naar Estland
None

[29-6-2010, Parnu]

Foto: Parnu, Rode Toren uit 15e eeuw.

De grens met Estland (opnieuw van EU naar EU land) stelt opnieuw niets voor. Het landschap na de grens verandert niet erg, maar op een of andere manier maakt Estland meteen een modernere indruk. De ooievaars en de uitgestrekte landbouwpercelen blijven. Daarnaast zijn er grote stukken naaldbos die doorlopen tot aan zee. We blijven langs de kust rijden en op zeker moment veranderen de bossen die aan zee doorlopen in grote weilanden die soms vochtig zijn.

We rijden tot aan Parnu, een kustplaatsje dat we nog snel even gaan bekijken. Het stadje is zeker de moeite waard: er staan prachtige houten huizen en er is een breed en schoon strand met handige omkleedhokjes, volleybalnetten en veel speeltoestellen voor kinderen.

Twee dingen moet ik nog melden. Estland is inderdaad een modern land. Zeker op het gebied van internet. Op meerdere plaatsen zien we pleintjes waar een bordje hangt met 'Wifi-zone'. Ook in hotels kan je vaak van het netwerk gebruik maken. Tweede is dat de dagen ondertussen ontzettend lang zijn. Ik bedoel niet dat we vreselijk veel doen op een dag (wat eigenlijk ook wel waar is), maar dat het 's morgens al heel vroeg licht is en 's nachts niet helemaal donker wordt. We schrikken 's morgens om kwart voor vijf wakker omdat de zon fel in de kamer schijnt en we zeker denken te weten dat we ons verslapen hebben.

Steinert huis 1674
None
houten huis
None
oud houten huis
None
vakwerkhuis
None
straat en Catherinakerk
None
strand met omkleedhokjes
None
naar volgende pagina:
volgende: naar Saaremaa