Estland > naar Saaremaa
Onderweg naar Saaremaa
None

[30-6-2010]

Foto: kerkje van Helama.

Van Parnu rijden we via Helama naar de veerpont in Virtsu waar de boot naar Saaremaa gaat. Saaremaa is een soort waddeneiland van 2200 km², dat bestaat uit een klein eilandje (Muhu) dat met een dam verbonden is aan het echte eiland. Met de veerpont kom je aan op Muhu.

laddertjes voor torenspits
None
de veerpont naar Saaremaa
None
kerk Muhu
None
bemoste muur
None
St. Catherina kerk, Liiva
None
grillige boom
None
verzonken steen en kruis
None
preekstoel kerkje van Liiva
None
ereprijs
None
Koguva: traditioneel huis
None
een van de vele molens
None
visdiefje bij de dam
None
visdiefje in de lucht
None
Meteorietkraters
None

[30-6-2010, Kaali]

Onderweg naar Kuressaara, de hoofdplaats van het eiland, stoppen we bij Kaali. Op Saaremaa zijn diverse meteorietkraters, die bij Kaali is de grootste en heeft een doorsnee van zo'n 150 m. Om de kraterput staat een schuin oplopende aarden wal van een paar meter hoog, ontstaan door de inslag. De krater is zo'n 4000 jaar oud. De aarden wal is inmiddels begroeid met bomen. Beneden in de krater is een modderig groen meer.

Prachtig landschap
None

[30-6-2010, Saaremaa]

Het landschap op het eiland is prachtig. Naaldbos en berkenbos, hele bossen van onvoorstelbaar veel jeneverbes en natte moerasstukken die bestaan uit velden vol veenpluis en orchideeën. Saaremaa is echt een grote bloementuin: de graanvelden staan vol met klaprozen, korenbloemen, viooltjes en margrieten. Bij korte wandelingetjes komen we terecht in velden vol geraniums, klokjes, gentiaan, wondklaver, riddersporen, wilde rozen en nog veel meer. Het is er zo mooi dat je het bestaan van het eiland eigenlijk geheim zou moeten houden. De Russen hebben dat trouwens om strategische redenen ook jarenlang gedaan, en dat heeft de natuur op het eiland duidelijk goed gedaan.

graanveld vol klaprozen
None
naar volgende pagina:
volgende: Kuressaare