Landen > India
India
India

India

India is ruim vertegenwoordigd op deze website. Allereerst zijn er twee verslagen van rondreizen uit 1984 en 1986 die Rik gemaakt heeft.
Daarnaast hebben we in 1997-1998 tijdens onze wereldreis een uitgebreide rondreis door India en Nepal gemaakt, met de Engelse organisatie Dragoman, die begon en eindigde in Kathmandu (Nepal). Na afloop van die rondreis zijn we, eveneens met Dragoman, overland van Nepal naar Europa gereisd, waarbij we door India naar Pakistan zijn gereden.
In 2009 hebben we een kortere reis naar India gemaakt waarbij de nadruk lag op het bezoeken van natuurparken met tijgers.
In 2019 hebben we, in aansluiting op een vijfweekse rondreis door Sri Lanka, een 'Grote katten' reis gemaakt langs een aantal parken in Centraal India en Gujarat.

Zuid-India 1984

Het verslag over deze Zuid-India reis is op de site opgesplitst in vier hoofdstukken, die te bereiken zijn via onderstaande directe link:
Zuid-India 1984 Menu

Noord-India en Nepal 1986

Het verslag over deze reis is op de site opgesplitst in zeven hoofdstukken, waarvan er vijf over India gaan. Deze vijf onderdelen zijn te bereiken via onderstaande directe link:
India & Nepal 1986 Menu

Dragoman rondreis 1997-1998

Dit onderdeel van de wereldreis is op de site opgesplitst in zes hoofdstukken. Hieronder de directe link naar deze hoofdstukken:
Door India en Nepal Menu

Nepal-Europa 1998

Dit onderdeel van de wereldreis is op de site opgesplitst in negen hoofdstukken, waarvan er twee deels over India gaan. Hieronder de directe link naar deze volledige trip waar je de twee relevante delen kunt vinden:
Van Nepal naar Europa Menu

Natuurparken 2009

Het verslag over deze kortere reis is op de site opgesplitst in tien hoofdstukken, met allerlei pagina's, die te bereiken zijn via onderstaande directe link:
India 2009 Menu

Grote katten 2019

Het voorlopige verslag van deze kortere reis, die onderdeel was van een langere trip waarin we ook Sri Lanka bezochten, is op de site te vinden via onderstaande link:
Katten India in vogelvlucht

Rondzendbrieven

Tijdens de wereldreis hebben we 46 rondzendbrieven verstuurd waarvan negen tijdens de reizen met Dragoman door Nepal, India en naar Europa. Van deze negen gaan er zes geheel of gedeeltelijk over India. Hieronder de directe links naar deze zes brieven:
brief 01: Nepal, India tot Calcutta
brief 02: Calcutta naar Cape Comorin
brief 03: Cochin naar Jaipur
brief 04: Jaipur naar Kathmandu
brief 05: Nepal naar Agra
brief 06: Agra naar Quetta

Tijdens de 2019 reis door Sri Lanka en India hebben we 5 rondzendbrieven verstuurd waarvan er twee geheel of gedeeltelijk over India gaan. Hier de links naar deze twee brieven:
brief 1: slot Sri Lanka en Centraal India
brief 2: Satpura en Gujarat

Jabalpur