Tsjechië > Tsjechië 1994 > algemene informatie
Soort reis

Dit was een georganiseerde fietsreis met het niet meer bestaande Sindbad, van 31-7-1994 tot 12-8-1994. Deze trip door Bohemen in Tsjechië werd dat jaar voor de eerste keer gedaan en was ingedeeld in de categorie 'licht'. Eerder dat jaar hadden we met Sindbad al een fietstocht in Rioja (Spanje) gemaakt. Die tocht was als zwaarder ingedeeld. Het leek ons handig eerst een zwaardere tocht te doen zodat de tweede tocht mee zou vallen.
De tocht in Bohemen was kennelijk proefgereden in een auto en bij andere weersomstandigheden. De heuvels waren langer en pittiger dan die in Rioja. Bovendien was het erg heet en de afstanden soms wat langer dan aangekondigd. Al met al een duidelijk zwaardere route dan Rioja, maar ook wel weer een mooie tocht.

Foto's

Het aantal dia's van deze tocht is beperkt; ook is het materiaal niet evenwichtig omdat er vooral veel dia's zijn van het uitstapje naar Praag en van het laatste deel van de reis. Ook bij deze dia's heeft de kwaliteit geleden onder de verstreken tijd. Een selectie is met behulp van fotobewerkings-programma's weer wat opgeknapt.
Van deze dia's ontbreekt een inventarisatie, zodat niet steeds de exacte plek meer te achterhalen was.

naar volgende pagina:
volgende: de eerste dagen