Noordoost-Polen 2015 > Burniszki > terugreis
Lange terugreis
None

[5 en 6 juni 2015]

Vrijdag 5 juni 2015

Vijf voor half zes op en kwart over zes ontbijt. De zaal zit dan nog op slot, maar de gastvrouw is wel al bezig. We krijgen een zeer riant ontbijt met pannenkoekjes, gebakken eieren en een in stukken gesneden makreel die we overslaan. Om even voor zevenen vertrekken we naar Suwalki waar we keurig op tijd voor de bus van 8 uur aankomen. Het is een lange busrit zonder stops van 5,5 uur. Ergens onderweg roept de chauffeur wel wat en stappen veel mensen gehaast uit, maar wij blijven braaf zitten, want te laat terug bij de bus lijkt niet leuk.
We bedenken onderweg dat we veel handiger op Warschau Oost uit kunnen stappen, omdat daar de trein begint en we dus waarschijnlijk wat meer tijd hebben. Rik herkent het station feilloos van de heenweg en we installeren ons weer in de hal om te wachten tot de trein van 17.43 uur naar Oberhausen komt. Om tien over vijf gaan we naar het perron en om half zes komt de trein. We hebben in eerste instantie de coupé voor ons alleen. Het middenbed staat hoog, waardoor we beter op de bank kunnen zitten. Later komt er een jong stel (hoogzwanger) bij die eigenlijk het middenbed hebben, maar op ons aanraden het bovenbed nemen. Rustige mensen die gelijk boven gaan liggen. Tegen tien uur maken we de bedden op en doen we de deur op slot.

Zaterdag 6 juni 2015

Kwart over zes echt wakker en ontbeten. De trein heeft zo'n 20 minuten vertraging en we vrezen voor de aansluiting in Oberhausen, want we hebben maar een kwartier speling. Wonder boven wonder halen we de overstap toch. De trein naar Amsterdam vertrekt van het tegenoverliggende spoor en is enige minuten vertraagd. Fijn geregeld. Ook in Arnhem halen we de overstap van 3 minuten, zodat we om kwart voor negen op het station staan. We lopen naar huis en zijn om kwart over negen thuis.