Noordoost-Polen 2015 > Bartosze > kanoën en wandelen
Kanoën bij stevige wind
None

[31-5-2015]

Foto: prachtige wolkenluchten boven het meer van Bartosze.

Vandaag gaan we kanoën op het meer. De kayak is van de boer en ligt in het meer bij een aanlegsteiger die bij zijn camping hoort. We krijgen peddels en zwemvesten mee en verder zullen we het vandaag echt zelf moeten doen. Het lukt ons om voorzichtig in de kano te klimmen. Rik knoopt de boot los, maar dan is het nog een heel probleem om bij de aanlegsteiger weg te komen. Na wat tobben lukt dat. Er staat vandaag een stevige wind en we besluiten om eerst maar tegen de wind in te gaan, dan valt het straks niet tegen. Met deze kano gaat het een stuk gemakkelijker dan met de Canadese kano van vorige week. We peddelen rustig tot bijna het eind van het meer en keren dan om.
Als we terug zijn bij onze aanlegsteiger besluiten we ook de andere kant te gaan verkennen. Dat doen we in twee pogingen, omdat we bij de eerste poging door de wind weggeblazen worden en niets meer in te brengen hebben. Bij een tweede poging blijven we dichter langs de kant en komen we wel verder. We passeren een nog gesloten recreatiepark met een grote waterglijbaan, huisjes en waterfietsen. Na een poosje spelevaren, peddelen we terug. Het lukt ons aardig om de boot weer aangemeerd te krijgen en Rik knoopt hem vakkundig vast. We stappen voorzichtig uit. Ook dit avontuur hebben we weer overleefd.
We lunchen op de camping met overdekte picknicktafel en pakken dan peddels en zwemvesten op en gaan naar huis.

Bartosze-Elk-Bartosze
None

[31-5-2015]

Foto: het station van Bartosze.

’s Middags maken we nog een wandeling van 15 km die vlak langs Elk komt. We passeren het station van Bartosze en lopen het laatste stuk over een smal paadje langs het meer van Elk. De boulevard is nu druk en vol met flanerende mensen.

Vandaag geen bever
None

[31-5-2015]

Foto: de camping van onze gastheer, mooi gelegen aan het meer.

's Avonds gaan we voor de laatste keer op zoek naar de bevers. Vandaag zien we ze niet, wat niet verwonderlijk is, omdat een visser zijn hengel in het water steekt waar wij de bever hoopten te zien.

Het meer van Bartosze
foto-serie 31 mei [1/8]
De aanlegsteiger met de kano en de peddels
foto-serie 31 mei [2/8]
De familie zwaan bezig met zijn zondagsuitje
foto-serie 31 mei [3/8]
Poeltje onderweg van Bartosze naar Elk
foto-serie 31 mei [4/8]
Bloeiende margriet (Leucanthemum spec.)
foto-serie 31 mei [5/8]
Enorme bessenplantages
foto-serie 31 mei [6/8]
Vrolijke paddestoelen als versiering in Elk
foto-serie 31 mei [7/8]
Ons logeeradres in Bartosze
foto-serie 31 mei [8/8]
naar volgende pagina:
volgende: Smolniki-Burniszki