Oeganda en Rwanda 2005 > Oeganda, deel 1 > naar Murchison Falss
routekaartje
None
Van Entebbe naar Murchison Falls
None

[24-9-2005]

Om kwart over 8 rijden we weg uit Entebbe. Programma: naar Kampala om geld te wisselen, dan naar de bakker voor een lunch, en vervolgens op weg voor de lange rit van 7 uur naar Murchison Falls.
Omdat het wisselkantoor wel open hoort te zijn, maar dat niet is, wisselen we bij de bank. Om half elf gaan we met geld en lunch op weg.

We rijden met twee busjes. Eén groter busje met tien mensen van de Nederlandse groep. Wij zitten met een Engels stel in het kleine busje. Het Engelse stel heeft via internet een individuele reis geboekt en reist daarom met een eigen busje. Hun reisroute is vrijwel gelijk aan die van ons.

We rijden eerst Kampala uit, een drukke stad met veel straatwinkeltjes, opmerkelijk veel meubelmakers, die een zeer groot formaat stoelen maken. De route is erg mooi, en tot aan de lunch over een asfaltweg. Het landschap is heel groen, en mooi glooiend. We lunchen na de afslag van de asfaltweg, ruim 40 km voor Masindi.
De rest van de dag rijden we over een stoffige rode dirt road, die grotendeels ‘under construction’ is.
In Masindi, de laatste stad voor het park, tanken we, en om half vier zijn we bij de grens van het park.

We stoppen eerst in Budongo Forest voor een wandeling die, gezien de tijd, ingekort wordt van 2 uur naar drie kwartier. We zien Mahogany, de killing Fig-tree, horen en zien cicades, horen een wielewaal, en zien blaadjes bewegen van iets dat wegspringt, en een Colobus aap blijkt te zijn.

Na de wandeling rijden we nog twee uur door naar de camping bij Paraa. We komen nog net met licht op de camping aan. Mooie camping met keurige facilities en restaurant, gerund door Europeanen. Wij hebben een enorme tent waar je in kan staan. Er zijn wrattenzwijnen op de camping, en in het donker komen de nijlpaarden. We moeten goed schijnen met de zaklantaarn om ze niet te verrassen. Als ik ’s nachts ga plassen schijn ik recht in de ogen van een hippo. Nog nooit zo snel terug geweest. Later scharrelt een nijlpaard rond de tent, die met veel schrungs-schrungs staat te grazen. We liggen aardig gespannen in bed. Later komt hij zelfs nog een keer terug.

meisje
None
rode dirt road
None
black and white casqued hornbill
None
onderweg naar Murchison Falls
None
naar volgende pagina:
volgende: Murchison Falls