Oeganda en Rwanda 2005 > Oeganda, deel 1 > algemeen
Soort reis

Dit was een georganiseerde groepsreis van drie weken met als hoofddoel het bezoeken van berggorilla's. De reis bestond uit het Oeganda-deel en een extra deel in Rwanda waar slechts een gedeelte van de groep aan deelnam.

Na onze wereldreis van 1996-1999 hadden we langere tijd weinig behoefte om ver weg te gaan en om in groepen te reizen. Deze Oeganda reis was de eerste keer dat we weer gingen en daarna zijn er weer meer en langere reizen ondernomen.
De voorkeur om niet met groepen te reizen is gebleven, maar dat lag niet aan de samenstelling van de groep tijdens deze reis.

kaart omringende landen
None
kaart Oeganda
None
Heenreis naar Entebbe

[22 en 23 september 2005]

Donderdag vertrekken we naar Brussel, waar we overnachten omdat we vrijdagmorgen vroeg vanuit Brussel naar Entebbe vliegen.
Bij de voucher van het hotel zit een prachtige routebeschrijving die ons via tram en metro naar het hotel leidt. De tramdeurtjes zijn zo krap, dat ik (vanwege de rugzak) klem zit, en Rik mij er doorheen moet duwen.
Als we bij het hotel zijn, constateert Rik dat als we direct van het station waren gaan lopen, we er veel sneller en gemakkelijker zouden zijn gekomen!

Vrijdag gaan we met de trein van 8.08 naar de luchthaven van Brussel. Al bij het inchecken van de bagage ontmoeten we de eerste medereizigers. Zij zaten in hetzelfde hotel als wij. Wij hebben stomtoevallig via D-reizen het vaste hotel geboekt dat Habari-reizen ook gebruikt.

Inchecken van de bagage gaat nog vlot, paspoortcontrole, controle van onszelf en de handbagage duurt eindeloos lang. Allebei moeten we ons schoenen laten controleren, en Rik moet ze zelfs uitdoen (2023: schoenen uitdoen was toen kennelijk nog een uitzondering, maar nu eigenlijk een hinderlijke standaardregel). Zo heb je je twee uur wel nodig.

In het vliegtuig ontmoeten we nog meer groepsgenoten. Na een heerlijke lange vlucht met tussenlanding in Nairobi landen we om 22.15 uur in Entebbe, waar het 1 uur later is dan in Nederland.
Douane en paspoortcontrole duren Afrikaans lang, maar na aanschaf van een visum à $ 30 mogen we Oeganda in.
Onze reisleiders Lydia en Tina, twee Oegandese dames, staan ons al op te wachten, en met in totaal 12 man gaan we naar ons hotel in Entebbe.
Na aankomst, een welkomstdrankje een kennismakingsronde en een welkomstpraatje is de dag om half twee gedaan en genieten we van ons laatste nachtje gewoon bed.

naar volgende pagina:
volgende: naar Murchison Falss