Noorwegen 2011 > Oslo en Bergen > trein Oslo-Bergen
Mooie treinrit van Oslo naar Bergen

[12-8-2011]

Vandaag gaan we met de trein van half elf naar Bergen. De tocht is prachtig. Je rijdt door een mooi, bergachtig landschap met uitzicht op beboste hellingen, mooie diepe dalen, enorme fjorden en riviertjes. Later zien we ook heel kale rotshellingen zonder begroeiing.
De trein klimt onderweg flink; het hoogste punt ligt op 1.222 meter. De stops in dit hoge gebied zijn vooral voor toeristen die iets met sneeuw en bergwandelen willen doen. Zo hoog is het landschap boomloos. We zien hier ondiepe groene dalletjes met veel losse rotsen en hoger op de bergen zijn plekken sneeuw en gletsjers.
Geleidelijk rijdt de trein weer naar beneden en opnieuw verandert het landschap in hellingen met bos, dalen en mooie stromen en stroompjes. Het laatste stuk rijden we steeds met een fjord aan ons rechterhand. Op het hele traject passeren we geregeld tunnels, maar de meeste zijn niet echt lang. Foto’s maken is erg moeilijk. Er staan voortdurend bomen in de weg of je rijdt net als je wilt afdrukken de tunnel in. Ga je een mooi stuk water over, dan zijn er hinderlijke brugleuningen die de foto verpesten. Los daarvan genieten we van de mooie rit.

Treinroute: Oslo, Drammen, Hoksund, Vikersund, Hønefoss, Flå, Gol, Geilo, Finse, Myrdal, Voss, Dale, Bergen.

Oslo-Bergen 1
foto-serie treinrit [1/6]
Oslo-Bergen 2
foto-serie treinrit [2/6]
Oslo-Bergen 3
foto-serie treinrit [3/6]
Oslo-Bergen 4
foto-serie treinrit [4/6]
Oslo-Bergen 5
foto-serie treinrit [5/6]
Oslo-Bergen 6
foto-serie treinrit [6/6]