Armenië > Jerevan en omgeving > Jerevan
Terug in Jerevan
None

[29-9-2013]

Foto: plein met een wat vervallen fontein.

Terug in de stad zet Narek ons af bij een handenarbeid marktje dat er alleen in het weekend is. We lopen er even overheen, maar ze hebben vooral spullen die je absoluut niet wilt hebben. Bij een bakkertje dat we gisteren al gezien hebben, kopen we twee heerlijke lunchbroodjes en daarna gaan we naar het Operaplein om kaartjes voor de voorstelling van vanavond te kopen.

detail van fontein
None
handenarbeid markt
None
straatbeeld
None
etalage bij café
None
Zoravar kerk
None

[29-9-2013]

Foto: bruidsmeisjes bij de Zoravar kerk.

We kijken nog wat rond in de stad met de vele groene parkjes en bewonderen de Zoravar kerk. Een aardig oud kerkje uit 1694, dat er van binnen vriendelijk uitziet en aan de voorkant mooie reliëfs heeft.

versiering op markthal
None
Blauwe Moskee
None

[29-9-2013]

Vanaf het kerkje lopen we naar de moskee (de enige in Jerevan). De toegangspoort komt via een trapje uit op de binnenplaats met links een bidruimte met mooie gevel en rechts een moskee met betegelde voorgevel en koepel. Ook de minaret die iets verderop staat is prachtig betegeld.

op het moskeeterrein
None
in de moskee
None
minaret 1
None
minaret 2
None
Uitvaart
None

[29-9-2013]

In een drukke straat in de stad zien we nog een begrafenis van een Belangrijk Persoon. Hij zit half rechtop in zijn kist en wordt begeleid door veel officiële, zwarte overheidsauto’s en een onvoorstelbaar lange stoet andere auto’s en mensen. De volgende dag horen we van Narek dat het Sos Sarkisyan was, een beroemd filmacteur, volgens Narek net zo bekend als Sean Connery in het westen. Zelfs de president was gisteren aanwezig bij de uitvaart.

bijzondere bloemenbak
None
naar volgende pagina:
volgende: zang en dans