Georgië > door het westen naar Armenië > Akhaltsikhe
Rabati
None

[23-9-2013]

Om zes uur zijn we in Akhaltsikhe waar we vandaag overnachten en ons laatste nachtje in Georgië hebben. Hoog boven op de heuvel prijkt Rabati met een kasteel, een moskee, een medina en veel andere Islamitisch aandoende gebouwen. Rabati is tip-top gerestaureerd en eigenlijk is het een nieuw nagebouwd historisch complex, waarbij ze de originele sfeer goed hebben weten te behouden. Ze willen er duidelijk veel toeristen mee lokken. Er is nu een hotel, een restaurant en in een nog niet geopend gebouw worden dozen wijn in grote hoeveelheden aangevoerd.

Thuisrestaurant

Als het allang donker is, arriveren we in ons rommelige hotel, ver buiten het centrum van de stad. Ons eten is vandaag niet inbegrepen, maar het hotel heeft een restaurant, dus we besluiten om daar maar even te gaan eten. Het restaurant blijkt gesloten, maar David belooft dat hij zo terugkomt en ons dan ergens in de stad naar een restaurant brengt.
We komen terecht bij een leuk thuisrestaurant waar we op advies van David katchapuri merali (heerlijk met kaas en aardappel gevuld brood) en zingali (lekkere deegzakjes met een heerlijk gekruide, pittige vleesvulling) bestellen.

Trap naar toren
foto-serie Rabati [1/7]
Luxe hotel in Rabati
foto-serie Rabati [2/7]
Groot complex
foto-serie Rabati [3/7]
Het grote binnenplein
foto-serie Rabati [4/7]
Diverse koepels
foto-serie Rabati [5/7]
Paviljoen in laat zonlicht
foto-serie Rabati [6/7]
Gerestaureerd kasteel
foto-serie Rabati [7/7]
naar volgende pagina:
volgende: naar Khertvisi