Indonesiƫ 2016 > Way Kambas NP, Sumatra > Way Kambas, tweede dag
Een van de vele soorten ijsvogels
None

[3-9-2016]

Onze tweede dag in het park is minstens even leuk als de eerste. Vandaag gaan we weer vroeg vogelen en we nemen het ontbijt mee. We ontbijten gezeten op klapkrukjes aan een klaptafel met een ijsvogel binnen handbereik.

We blijven ons verbazen over hoe Hari alle vogels vindt en hoort. Hij kan ook met geluiden vogels lokken, zodat wij ze ook kunnen zien. Een treiterige barbet reageert op het geluid door steeds zoef-zoef over te vliegen om zich dan razendsnel tussen de blaadjes aan de andere kant van het pad te verstoppen. Hari weet dat het een barbet is, wij geloven het.

Boottocht over de Way Kanan rivier
None

[3-9-2016]

Foto: barbet.

's Middags maken we een boottocht over de Way Kanan rivier. Een heerlijke tocht over de rivier, waarbij we de makaken en langoeren bezig zien in de bomen langs het water. Ze maken enorme sprongen. Een broertje van de barbet van vanmorgen zit pronkerig in een boomtop. Zo kunnen wij ook zelf zien hoe mooi ze zijn.

Satwa Lodge
None

[3-9-2016]

Foto: de hoofdstraat door het dorp Labuhan Ratu.

De Satwa lodge was omschreven als een eenvoudige lodge. Maar wat is eenvoudig? We hebben een schone kamer, een schoon bed, een keurige badkamer en alles werkt. Goed de douche is of te koud of te heet, maar dat is overkomelijk. Het grootste goed van de lodge zijn de mensen. Iedereen is even vriendelijk en even aardig. Ze zijn er echt op uit om het je naar de zin te maken. Zomaar een voorbeeld. Voor na het eten is er koffie en thee. Je kan kiezen tussen koffiepoeder die als een niet opgeloste dabberige derrie in het hete water drijft of de zakjes drie-in-een waar je tussen de suiker en de melkpoeder nog een klein beetje oploskoffie vindt. Beide opties lokken niet, dus drinken we thee. Maar we hebben zelf oploskoffie mee. Als we die meenemen komen ze spontaan aan met kopjes en heet water. Met wat voor merkwaardige wensen de gasten komen, ze worden welwillend geholpen. Wij mogen zulke 'eenvoudige' lodges wel.

Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 3 [1/9]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 3 [2/9]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 3 [3/9]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 3 [4/9]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 3 [5/9]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 3 [6/9]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 3 [7/9]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 3 [8/9]
Bij de Way Kanan rivier
foto-serie Way Kambas 3 [9/9]
Way Kanan rivier
foto-serie Way Kambas 4 [1/8]
Mangrove snake
foto-serie Way Kambas 4 [2/8]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 4 [3/8]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 4 [4/8]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 4 [5/8]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 4 [6/8]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 4 [7/8]
Way Kambas, dag 2
foto-serie Way Kambas 4 [8/8]
naar volgende pagina:
volgende: Way Kambas, derde dag