Indonesië 1992 > Baliemvallei Zuid > Polimo en Sogokmo
Tijdrekken
None

[Hitugi, 26-9-1992]

's Ochtends moeten we wat tijdrekken omdat we anders te vroeg in Polima dreigen aan te komen. We vertrekken om half negen. Het beloofde bezoek aan een school kan niet doorgaan omdat het zaterdag is.

handnijverheid
None
Helaas
None

[tussen Hitugi en Polimo, 26-9-1992]

Helaas voor Rik lopen we vandaag het eerste stuk hetzelfde als gisteren bij aankomst: een goed pad, maar naast een steile afgrond (niet op deze foto!).

dal en rivier
None
akkers
None
snelstromende rivier
None
Hangbrug terug
None

[tussen Hitugi en Polimo, 26-9-1992]

We steken de Baliem rivier via een andere hangbrug terug over. We zitten daar een uur op de anderen te wachten en kijken naar het verkeer over de brug. Het is erg druk vanwege een meeting in het andere dorp omdat er een ruzie uitgepraat moet worden.
Kinderen worden in een draagnet gestopt om over de brug gedragen te worden. Vrouwen lopen zwaar beladen met meerdere netten om hun hoofd de brug over.
Er staat een waarschuwing dat er slechts één persoon tegelijk op de brug mag zijn, maar daar houdt de lokale bevolking zich bepaald niet aan.

op de brug
None
aan de overkant
None
zwaar beproefd voorhoofd
None
drager met de nasi
None
Plan wordt aangepast

[Polimo, 26-9-1992]

De als pittig aangekondigde trektocht stelt niet zoveel voor. Ondanks het tijdrekken vanmorgen en een uur wachten bij de hangbrug zijn we al om twaalf uur in Polimo waar we zouden moeten overnachten. De groep stelt voor om na de lunch door te lopen naar Bolakme, zodat we vannacht in Wamena kunnen overnachten en morgen de hele dag beschikbaar hebben om iets anders te doen. De reisleidster voelt er weinig voor om dat te gaan regelen, maar uiteindelijk gebeurt het toch.

We lunchen op een missiepost . Vanuit Bolakme hobbelen we over de hele lange, ontzettend slechte weg terug naar Wamena.

naar volgende pagina:
volgende: Jiwika