India & Nepal 1986 > Jaipur en Udaipur > dag 15 tot 17
Uit het NRV boekje

[26 t/m 28 maart 1986]

15e dag

Excursie naar Amber, dit was tot 1728 de hoofdstad van de Staat Jaipur, thans verlaten. Bezoek aan Jag Mandir, de overwinningshal met albasten reliëfs en glinsterende spiegels welke getuigen van grote kunst.
Op de rug van een olifant naar het hooggelegen Fort. Lunch in het hotel. ‘s Middags excursie door de Roze Stad met o.a. City Palace, het Paleis van de Maharaja, het Palace of the Winds: Hawa Mahal, het observatorium gebouwd in de 17e eeuw door Maharaja Jai Sing en de Ram Nivas Tuinen. Diner in het hotel.

16e dag

Na een vroeg ontbijt transfer naar het vliegveld voor vertrek naar Udaipur. Na aankomst naar Hotel Lake Palace, met zwembad, een vroeger zomerpaleis van de Maharana, midden in het Pichola Meer gelegen. Na de lunch boottocht op het Pichola Meer. Lunch en diner in het hotel.

17e dag

In de ochtend stadsexcursie met bezoeken aan het stadspaleis van de Maharana, de Gangaur Ghat, Jagdish Temple en een tocht rond het Fathesagar Meer. Lunch en diner in het hotel. Udaipur zowel als Jaipur zijn bekend om hun prachtige handwerken zoals zilveren voorwerpen, sari’s, halfede1stenen, etc. Middag vrij.

naar volgende pagina:
volgende: Jaipur