India 2009 > terug in Delhi > terug naar Delhi
Terugweg lijkt anders dan heenweg

[20-12-2009]

Bij de Hideaway wisselen we de jeep en Nafish weer in voor UP en zijn smetteloos witte auto. We rijden dezelfde weg terug, maar toch lijken sommige dingen anders. Dingen lijken opeens aan de andere kant van de weg te zitten. Vind ik niet alleen, maar Rik ook. We zien naar ons idee duidelijk rijst, alhoewel UP vol blijft houden dat ze geen rijst verbouwen.
In een graanveld zien we echt een hele groep rhesusaapjes zitten. We zien ook een doodgereden rhesusaapje op de weg. Zijn familie wil nog niet accepteren dat hij niet mee komt en vallen boos uit tegen de passerende auto’s. We zien heel veel suikerriet en heel veel vrachtauto’s die het afvoeren. Erg fraai zijn de vrachtwagens die zoveel kunstig in elkaar gevlochten bananen vervoeren dat je niet snapt dat het blijft liggen en hoe ze het zo gestapeld krijgen.
De opbreking van de heenweg lijkt veel en veel langer te duren en vlak achter ons staat een opgefokte buschauffeur die zijn veeltonige claxon tot vervelens toe blijft gebruiken. Je wordt er met recht horendol van.

Geld op

Op advies van UP gaan we vandaag nog langs bij de Haath bazaar die we al de eerste dag bezocht hebben. Nu komen we er praktisch langs en morgen is het weer een eind uit de route. Om half negen zijn we bij het hotel. Na snel omkleden gaan we naar het restaurant helemaal bovenin. Ik loop eerst nog een feestzaal in, maar daarna komen we in een internationaal aandoend restaurant. Opnieuw heerlijk gegeten.

UP zou op eigen initiatief morgen met ons meegaan, maar onderweg belt zijn baas en zet hem onder druk. Hij moet morgen naar Jaipur en Agra. Eerst wimpelt hij het af, maar later dringt de baas meer aan en gaat hij twijfelen. Wij zeggen dat hij voor ons geen risico’s moet nemen. Natuurlijk willen we graag dat hij met ons meegaat, maar zijn baan is te belangrijk voor hem.
Omdat we niet weten of we UP morgen nog spreken geven we hem nu alvast zijn meer dan verdiende fooi. Na de fooi en de boodschappen bij de Haath bazaar zijn we bijna door ons geld heen. We laten het diner ‘gewoon’ opschrijven, hadden we dat niet gedaan, dan hadden we nog precies 50 Rp. (0,75 €) samen over gehad.

naar volgende pagina:
volgende: laatste dag Delhi