India 2009 > Delhi > Qutb Minar
Qutb Minar

[30-11-2009]

Foto: de Qutb Minar.

Na een prima ontbijtbuffet komt Ajay van Travel-Inn ons een grote map met het reisprogramma en de vouchers brengen, daarna gaan we met een taxi op pad voor een aantal hoogtepunten van Delhi. We rijden steeds lange afstanden in een volslagen hectisch verkeer waarin brommers elkaar overtreffen in het uithalen van levensgevaarlijke stunts.

Onze eerste stop is de Qutb Minar, een complex van islamtempels uit vooral de 11e en 12e eeuw. Hoogtepunt is de minaret van vijf verdiepingen die 73 meter hoog is. De bouw is begonnen in 1199 en de vijfde verdieping is in 1368 gebouwd. Verder zijn er nog restanten van diverse tempels met mooie bogen en prachtige versieringen. Ook is er een ruïne van een rond gebouw waarvan alleen het onderste stuk nog staat. Verder is er de beroemde ijzeren paal. Als het je lukt om met je handen op je rug je armen om die paal heen te slaan, dan wordt je geluk voorspeld. Geluk is nu voor weinig mensen weggelegd, want er staat een hekje om de paal.

Meer informatie over de Qutb Minar op deze Indiase website.

ruïnes op het complex
versiering op de minaret
verfijnde versieringen
zuilengalerij in tempel
Alai Minar

[30-11-2009]

De Alai Minar is een incomplete minaret. In de 14e eeuw wilde Sultan Ala-ud-din een minaret bouwen die twee keer zo hoog was als de Qutb Minar. Na de eerste verdieping stierf de sultan en zijn opvolgers zagen niets in het dure plan.

poortgebouw
kleurrijke bezoekers
detail van muur
bewerkte muur
detail van poortgebouw
bij de ingang van Qutb
naar volgende pagina:
volgende: Lotus tempel