India 2009 > Delhi > heenreis
aankomst in Delhi

[29-11-2009]

We vertrekken om 7.15 uur ’s morgens met de taxi richting Schiphol. We zijn keurig op tijd en inchecken gaat snel, maar het boarden duurt erg lang omdat iedereen, inclusief de handbagage nu bij de gate gecontroleerd wordt. Bij onze gate staat een van de nieuwe body-scans, maar die is al vrij snel ook weer kapot, zodat iedereen nu door één poortje moet. De vlucht vertrekt te laat omdat we drie mensen missen, maar uiteindelijk komen ook die opdagen en vertrekken we.

De vlucht verloopt prima en we bereiken op tijd Delhi, waar we moeten wachten omdat het druk is op de luchthaven en we niet mogen landen. Ook na de landing moeten we erg veel geduld hebben: er is een douanecontrole, een gezondheidscontrole en daarna nogmaals wachten op de bagage. We zijn wel blij dat we alle twee ongeschonden door de infrarood gezondheidscheck (voor de overal heersende Mexicaanse griep) komen, want voor je gevoel loopt je temperatuur aardig op van wachten met jassen aan in een te warme hal. Ook de bagage komt aan en na even zoeken vinden we in de aankomsthal iemand van Travel-Inn die op ons staat te wachten.

Met een taxi rijden we om half een ‘s nachts door het drukke Delhi naar ons hotel. Het verkeer is chaotisch. Op de drukke vierbaans snelwegen rijden brommers, fietsers en massa’s kriskrassende auto’s. De fietsers en brommers zijn zonder uitzondering onverlicht en vervoeren meestal twee à drie personen. We zien onderweg ook mooi versierde koetsjes, getrokken door witte paarden. Die rijden bruiloftsgasten. Onderweg zien we op verschillende plaatsen grote complexen, rijk versierd met bloemen en lichtjes waar een bruiloftsfeest plaatsvindt. We horen dat het hoogseizoen is. Tot onze verbazing zien we onderweg ook een olifant.
Om twee uur ’s nachts komen we aan in het hotel, waar we niet eens zelf hoeven in te checken dat doet Travel-Inn voor ons. We hebben een keurige kamer en op kwart over drie stappen we in bed. Dat klinkt laat, maar in Nederland is het 4,5 uur vroeger en dus pas kwart voor elf. Het enige nadeel is dat we om half acht op moeten en dan is het in Nederland pas drie uur ’s nachts.

naar volgende pagina:
volgende: Qutb Minar