India 2009 > Corbett Park > Corbett Park, ochtend dag 2
Ochtendrit per olifant

[19-12-2009]

Omdat het hier later licht wordt, hoeven we pas om kwart voor zes op.
Vanmorgen gaan we een rit per olifant maken. We zitten met z’n vieren op de olifant. In plaats van een hekje moet je je benen om een hoekpaaltje slaan en zo zorgen dat je niet van de olifant valt. Het andere stel komt uit India en is twee dagen in Nederland geweest. Ze vonden Nederland een mooi land en de mensen erg aardig.
Als de mahout een alarmkreet hoort gaan we echt dwars door het bos. Onvoorstelbaar hoe gemakkelijk de olifant overal doorheen loopt. Onderweg moet de mevrouw plassen. De mahout laat de olifant liggen, zodat de mevrouw er af kan. Daarna moet de olifant meteen weer op staan. De mevrouw slaagt er niet in weer op de olifant te klimmen. Gelukkig staan we aan de rand van een bijna droog waterbassin met treden. De mahout laat de olifant heel voorzichtig de treetjes van het bassin af gaan. Nu kan de mevrouw vanaf de rand op de olifant klimmen. We zien massa’s kleine vogeltjes, die vanmorgen gewoon mooi zijn, maar zonder gids geen naam hebben.

rietpluimen
strijklicht
Wilde olifanten

[19-12-2009]

Thuis krijgen we een heerlijk ontbijt met een warme omelet en hete thee, heerlijk na de koude rit. We kijken weer op het platform naar de olifanten. Dit keer zien we er drie vrij dichtbij. Ook vanuit het slaapkamerraam zien we vaak een olifant bij de rivier staan.

wilde oilfanten 2
grillige boom
nieuwsgierig languur aapje
olifant bij rivier
Lastige rhesusaap

[19-12-2009]

Foto: de stelende rhesusaap.

Later die ochtend gaan we nog naar de uitzichttoren. Die is niet ver weg, maar we mogen niet in het park lopen, dus het jeepje brengt ons en zal ons na een uur ophalen. Uiteindelijk blijft het jeepje bij ons. De uitzichttoren heeft een lange, steile, open trap en Rik haakt daarom halverwege af en gaat terug naar het jeepje. Als ik nog verder aan het klimmen ben, hoor ik Rik beneden praten. Hoe kan dat, want Nafish is met mij mee naar boven?
Rik wordt lastig gevallen door een rhesusaap. Hij springt brutaal in de jeep en trekt gelijk de vakjes op de stoelleuning naar voren. Vervolgens probeert hij de rits van Rik’s rugzakje open te maken. Hij probeert ook de waterfles uit Rik’s rugzak te pakken. Als er even later een ander jeepje vol mensen komt, springt hij (de aap, niet Rik) daar midden tussen de mensen en rooft een koekjesverpakking mee die hij helemaal uit gaat zitten likken.
Bovenop de uitzichttoren is het prachtig. Je kan echt heel ver over het grasland en de rivier uitkijken. Ik zie vooral veel spotted deer en zeker negen olifanten.

snoepen van de boom
bij Dhikali House
bloemen op het terrein