India 2009 > Fatehpur Sikri en Bharatpur > Bharatpur, ochtend dag 2
Het gebied is veel te droog
None

[13-12-2009]

Foto: longtailed nightjar.

Vandaag de hele dag in het park op stap met Dilip. We gaan opnieuw op zoek naar de nightjar, deze keer met succes. We vinden er één in de boom en één op de grond, twee verschillende soorten. Die op de grond is zo goed gecamoufleerd dat je hem zelfs op 1,5 meter afstand volstrekt niet ziet. Omdat het bewolkt is, heeft het geen zin om pythons te zoeken (te koud) en dus gaan we eerst met de rickshaw. We zien enorm veel vogels, maar de enorme massa’s ooievaars, egrets, herons, cormorants, ibissen, kraanvogels eenden en ijsvogels blijven ontbreken. Het hele gebied is veel en veel te droog door drie slechte moessons achter elkaar. We zien nu een egret, een stork, een heron en wel twee leuke soorten eendjes.

Ons programma is een beetje vaag. Wij hebben in ons programma nog een ochtendexcursie voor morgenochtend staan, maar op de vouchers staat het niet en we kunnen ons herinneren dat die excursie ook later op ons verzoek is toegevoegd. Het is niet erg duidelijk of Dilip voor morgenochtend nog een excursie voor ons in gedachten heeft, maar dat willen we natuurlijk wel graag. We brengen het onderwerp terloops ter sprake. Eerst reageert Dilip niet zo erg, later komt hij er op terug. We gaan ook morgen nog met Dilip op stap.

Voordat we teruggaan voor de lunch, gaan we nog bij een soort kwekerij langs, waar Dilip op zoek gaat naar een heel gezellig uiltje: de spotted owl. En ja hoor, de uil zit ons beleefd op te wachten.

cactus
None
met rickshaw in het park
None
magpie robin
None
nilgai (+ 2 brahminy ducks)
None
nilgai met spotbills
None
nilgai mannetje
None
blacknecked stork
None
white breasted kingfisher
None
house crow
None
landschap
None
boom met zaden
None
naar volgende pagina:
volgende: Bharatpur, middag dag 2