India 2009 > Fatehpur Sikri en Bharatpur > Bharatpur, middag dag 2
De trommelaar en zijn zoon
None

[13-12-2009]

Foto: versiering in het hotel.

Als we terugkomen bij het hotel stopt er net een bus toeristen voor de lunch. Tijdens ons fotorondje bij het hotel, stoppen er nog een paar bussen. Elke keer als er een bus stopt, belt de portier - althans dat denken wij - naar het restaurant. De trommelspeler en zijn zoontje in klederdracht komen dan snel naar buiten en terwijl de trommelspeler speelt, danst zijn zoontje om het publiek vrolijk te verwelkomen. Is de hele bus binnen, neemt de trommelaar zijn trommel in de ene hand en zijn zoon bij de andere hand en verdwijnt weer naar binnen. Als dat niet authentiek is…

binnenplaats hotel
None
beeldjes in hotelgang
None
u bent gewaarschuwd
None
nilgai bij middagexcursie
None
Rhesusaapjes
None

[13-12-2009]

We gaan vanmiddag ook naar de tempel in het park. Bij de tempel loopt een blue bull die als kalfje door de priester opgenomen is, omdat zijn moeder dood was (van de blue bull, misschien ook wel van de priester maar daar weten wij niets van). De blue bull loopt nu gezellig rond bij de tempel. Ook de rhesusaapjes weten de tempel te vinden. Bij de tempel zijn waterkranen en de aapjes snappen precies hoe je daar water uit kan krijgen. Wel zo gemakkelijk als zelf zoeken.

aapje bij kraan
None
Twee pythons ondanks temperatuur
None

[13-12-2009]

’s Middags gaan we in het park op zoek naar de python. Omdat het al de hele dag bewolkt en koud voor de python is, verwacht Dilip niet dat we er een zullen gaan vinden, maar opnieuw hebben we erg veel geluk. Eerst zien we er een langs het pad en later nog een flinke grote bij zijn hol, die redelijk snel in de bosjes verdwijnt. Dilip heeft ooit wel eens 32 pythons bij elkaar gezien. De python deelt zijn hol met het stekelvarken die het graaft. Ze zitten elkaar niet in de weg. Stekelvarken is vegetariër en python kan al die stekels niet naar binnen krijgen.

de tweede python
None
onvriendelijke struik
None
bosgedeelte in park
None
Derde nightjar op één dag
None

[13-12-2009]

Foto: de Common Indian Nightjar

We zien opnieuw veel vogels en een brutale bluebull die zo opdringerig wordt dat Dilip hem wegjaagt. Als je ze te dichtbij laat komen, kunnen ze vervelend gaan doen. Als we op een muurtje in het vogelboek zitten te kijken, ziet Dilip opnieuw een nightjar, onze derde soort op één dag.

fraaie cactus
None
naar volgende pagina:
volgende: Bharatpur dag 3