Denemarken 2006 > tot Viborg/Arhus > Silkeborg en omgeving
Silkeborg
None

[23-6-2010]

Foto: vennetje tijdens wandeling.

's Ochtends naar het museum met informatie over de geschiedenis van de stad. Goed opgezet en niet alleen de onvermijdelijke pijlpunten en vuistbijlen. Hier is ook de man uit het Tollensveen, die goed geconserveerd diep in het veen gevonden is. De man is opgehangen, het touw zit nog om zijn nek. Toch heeft hij een vredig gezicht; zijn voeten zijn nog intact en hij heeft ook zijn hoedje nog op.

's Middags hebben we gewandeld in het bos aan de overkant. Heen langs de rivier en het meer en terug over de heuvel met onderweg prachtige uitzichten.

uitzicht tijdens wandeling
None
boom op mini-eiland
None
uitzicht over heideveld
None
weids uitzicht
None
veel bos en meren
None
Himmelbjerget
None

[24-6-2010]

Foto: haven van Silkeborg met de boot naar Himmelbjerget.

We varen over het meer naar de Himmelbjerget. Prachtig weer met aan beide zijden oneindig veel heuvels met bos. Eerst de Himmelbjerget op en daar rondgekeken. Het is geen 'echte' berg, maar overgebleven na het uitslijpen van rivierdalen na de ijstijd door het smeltwater. Op de heuvel staat een meer dan 100 jaar oude toren. Na de koffie begonnen aan de wandeling van 25 kilometer terug naar Silkeborg. Het VVV heeft ons verzekerd dat het lange afstandspad gemarkeerd is met rode stippen en dat er bordjes met Silkeborg staan. De gele stippen voor het eerste deel vinden we meteen, maar geen rode. Wel loopt het HC Andersenpad (mannetjes met knapzak) de goede kant op. Die nemen we dus maar in de hoop dat dit het lange afstandspad is. Na de lunch zijn we ook de mannetjes met de knapzak kwijt. We hebben nog een kaartje met een stukje bos erop en na een poosje zien we steeds een algemeen symbool van een wandelpad, soms met een pijltje erbij. Na een tijdje komen we langs een kaart van het wandelpad en blijkt dat we op het pad Arhus-Silkeborg lopen en dat blijven we dus maar volgen. Al met al hebben we een prachtige wandeling door aaneengesloten bos.

Als we op een terras in Silkeborg eten, komt er een band spelen. Het is 'Efkens Anders' uit Eindhoven.

Himmelbjerget met toren
None
uitzicht over meer 1
None
uitzicht over meer 2
None
enorm bosgebied
None
naaldbos
None
we komen lager
None
uitzicht over meer 3
None
stroomversnelling in Silkeborg
None
naar volgende pagina:
volgende: Viborg