West-Canada in vogelvlucht > Vancouver Island > Ucluelet-Campbell River
Qualicum Beach

[3 september 2018]

Qualicum Beach

Na ons mooie dagje rondom Ucluelet verlaten we de westkust en rijden we terug de bergen door naar Campbell River aan de oostkant van het eiland. Hotels hier zijn anders dan we gewend zijn. De meeste hebben geen restaurant en serveren zelfs geen ontbijt. Om die reden zijn er hier tenten die al vroeg open zijn en ontbijt serveren. Omdat we graag vroeg op pad gaan, stappen we om 7 uur een tentje binnen dat vanaf 7 uur open is. De eigenaar schrikt danig van ons bezoek en zegt dat ze maar met z’n tweeën zijn en moppert dat iedereen ook nog eens iets verschillends bestelt. Ze presteren het om voor zes mensen, vijf ontbijten op de rekening te zetten en er zeven te serveren. Klopt gemiddeld aardig, maar toch. Overigens betalen we netjes voor zes ontbijten. Na ons ontbijt is de eigenaar zelf ook wakker geworden en een stuk beter aanspreekbaar. Waarschijnlijk is het gewoon geen ochtendmens die abusievelijk een ontbijtzaak is begonnen.

We hebben vandaag weer een mooie rit die deels hetzelfde is als de heenweg en we stoppen geregeld om op leuke plekjes rond te kijken en vogels te zien, zoals bij Qualicum Beach.


Kennedy Lake op Vancouver Island

Kennedy Lake


Promenade bij Qualicum Beach op Vancouver Island

Promenade bij Qualicum Beach


California Gull (Prairiemeeuw) bij Qualicum Beach op Vancouver Island

California Gull (Prairiemeeuw) bij Qualicum Beach


Canada Goose bij Qualicum Beach op Vancouver Island

Canada Goose bij Qualicum Beach


Rosewall Creek Provincial Park

[3 september 2018]

Rosewall Creek Provincial Park

Een van de stops tijdens de rit van Ucluelet naar Campbell River is bij Rosewall Creek Provincial Park. Als we daar langs het Rosewall riviertje lopen, komen we onze verrassing van vandaag tegen: de waterspreeuw. Het zijn kleine, donkere, beweeglijke vogeltjes die razendsnel door het water schuiven of over de stenen in het water hippen op zoek naar insecten of ander klein grut. Onze waterspreeuw zit eerst heel rustig, later gaat hij in het water op zoek naar eten. Als hij weer op het droge staat, schudt hij even en is hij meteen weer droog. Op de stenen wipt hij vol overgave op zijn pootjes. Hij zakt eerst door zijn pootjes om zich dan snel weer op te drukken alsof hij bezig is het record push-ups te verbeteren. Echt een genietvogeltje om naar te kijken, te meer daar hij ons ook alle tijd gunt en niet meteen weer wegvliegt.


Op een boomstronk in Rosewall Creek Provincial Park groeit weer een nieuw boompje (Vancouver Island)

Op een boomstronk groeit weer een nieuw boompje


Rosewall Creek Provincial Park op Vancouver Island

Rosewall Creek Provincial Park


Noord-Amerikaanse Waterspreeuw (American Dipper) in Rosewall Creek Provincial Park op Vancouver Island

Noord-Amerikaanse Waterspreeuw (American Dipper)


Oyster Bay Shoreline Park

[3 september 2018]

Oyster Bay Shoreline Park

Via de toeristische route langs de kust rijden we van Qualicum Beach via het Rosewall Creek Provincial Park verder en bij onze laatste stop, Oyster Bay Shoreline Park, ontdekken de vogelaars nog een uitgesproken zeldzaamheid: de blonde ruiter. Die heeft niets met paarden of ruiters van doen, het is een fraaie steltloper die hier nooit gezien wordt. De laatste waarneming blijkt uit 1973 te zijn, dus onze vogelaars zijn bijzonder blij en de mensen die hier zeldzaamheden bij houden net zo goed. Vanaf de blonde ruiter is het nog maar een korte rit voor we in Campbell River aankomen.


Nestkastjes op steigerresten bij Oyster Bay Shoreline Park (Vancouver Island)

Nestkastjes op steigerresten bij Oyster Bay Shoreline Park


Blonde ruiter (Buff-breasted Sandpiper) bij Oyster Bay Shoreline Park op Vancouver Island

Blonde ruiter (Buff-breasted Sandpiper)


Cederpestvogel (Cedar Waxwing) bij Oyster Bay Shoreline Park op Vancouver Island

Cederpestvogel (Cedar Waxwing) bij Oyster Bay Shoreline Park


naar volgende pagina:
volgende: rondom Campbell River