[25-10-2015]
Impressies van Hoi An, deel 2
Een ander hoogtepunt van Hoi An is de Franse bakkerij. Volgens de beschrijving moet je daar gebak en alle soorten brood kunnen krijgen. Ze hebben er inderdaad een vitrine met de meest verleidelijke gebakjes en prima koffie. Bij binnenkomst kijken twee broodjes ons met hun prachtige, donkere volkorengezichtjes al verwachtingsvol aan en die gaan we natuurlijk niet teleurstellen. Op de menukaart staan ze niet. Daar vinden we alleen complexe sandwiches met kip, tonijn, ei, salade en andere dingen die we niet willen. We wijzen dus de broodjes aan en zeggen dat we daar kaas op willen en niets anders. Vietnamezen zijn vriendelijk en behulpzaam en even later hebben wij – buiten de kaart om – twee heerlijke, warme, verse volkorenbollen met kaas. Toegegeven daarvoor ga je niet naar Vietnam, maar na 2,5 week noodles en rijst is het wel heel erg lekker.
Overigens hebben we echt niets te klagen over het eten. We hebben nog elke dag heerlijk en gevarieerd gegeten. We hebben ook een leuk recept voor thuis. Het 'set menu' in Bach Ma begint met aardappelsoep, die zoals de trotse eigenaar beweert, gemaakt is van aardappelen en melk. Inderdaad het is gewoon slappe aardappelpuree.

Decoratie op het dak van de Trieu Chau vergaderhal
Chinese schildering op de toegangsdeur van de Trieu Chau vergaderhal
Toeristenstraatje
Phuc Kien vergaderhal
Binnenplaats van de Phuc Kien vergaderhal
Niet alles is even mooi in de Phuc Kien vergaderhal
Bij Phuc Kien kan je – tegen betaling – wensbriefjes laten maken die dan aan een brandende wierookkorf worden opgehangen
Vitrines in de Phuc Kien vergaderhal
Doorkijkje naar een binnenplaats met tempel