El Salvador > El Cuco, El Jocotal, B. de Jiquilisco > El Jocotal
Toerisme nog in ontwikkeling
None

[22-2-2014]

Foto: de eigenaar haalt zijn bootje op, zodat we met hem kunnen rondvaren door het mooie gebied.

Vanuit El Cuco maken we een uitstapje naar de Laguna El Jocotal. We komen aan in een slaperig dorpje waar een klein meisje de slagboom naar het vogelreservaat open doet. In de lagune liggen veel bootjes, maar ook hier bestaat het woord toerisme niet. Onze chauffeur, Freddy, moet rondvragen wie er voor ons een bootje heeft. Uiteindelijk wil iemand ons voor 10 dollar per uur rondvaren. Hoelang we willen. We gaan twee uur.

Schitterend gebied
None

[22-2-2014]

Met de eigenaar en Freddy roeien we door de prachtige lagune. Als het paradijs zou bestaan, zou het er zo uitzien. Het is een schitterend plassengebied met eilandjes van waterhyacint en witte waterlelies. Vanaf het water heb je uitzicht op een indrukwekkende vulkaan en zelfs als je geen vogels ziet, is het hier prachtig.

Volop vogels
None

[22-2-2014]

Foto: white American pelican (witte pelikaan).

Noch de chauffeur, noch de roeiende eigenaar fungeren als vogelgids, maar met zoveel vogels zien we zelf genoeg. Reigers, witte pelikanen, ibissen, roofvogels en duizenden en nog eens duizenden eenden van verschillende soorten. Dit moet een van de mooiste gebieden van El Salvador zijn.

naar volgende pagina:
volgende: El Jocotal impressies 1