Panama > Bocas del Toro > naar Almirante
Cordillera Central
None

[16-1-2014]

Vanuit Boquete gaan we naar alweer ons laatste overnachtingsadres in Panama, naar Bocas del Toro. Dat is de hoofdstad van de gelijknamige provincie die ten noorden ligt van Chiriquí. Over de volledige lengte van Panama loopt een door vulkanen gevormde bergkam. Ten noorden ervan stromen de rivieren naar de Caribische Zee en ten zuiden naar de Grote Oceaan. Naar het oosten worden de bergen lager en daar ligt ook het Panamakanaal. Aan de andere kant van het kanaal worden de bergen weer hoger. Om in Bocas del Toro te komen, moeten we de bergkam die hier Cordillera Central heet, oversteken. We gaan eerst een stuk terug naar het zuiden en klimmen dan door de intens groene bergen helemaal naar de top. Het waait er gigantisch en een deel van de weg kunnen we geen hand voor ogen zien door de dichte mist.

Duivelskin
None

[16-1-2014]

Foto: vergezicht vanaf de 'Duivelskin'.

Bij de 'Duivelskin' stoppen we omdat we volgens Geraldo, onze chauffeur, vanaf de top daar een schitterend uitzicht hebben. Ik haal nauwelijks de top en ben onderweg bang dat ik weggeblazen word, zo sterk is de wind.

'Duivelskin' 2
None
Fortuna meer
None

[16-1-2014]

Foto: de hand (van Prometheus) met de bliksemschicht als symbool van energie bij het stuwmeer.

Verder naar boven komen we nog bij het Fortuna meer, een groot stuwmeer met een mirador (uitzichtpunt). Bij de mirador is een klein museum met uitleg over de waterkrachtcentrale en informatie over de duurzame energiebronnen in Panama: waterkracht, zonne-energie, windenergie, geothermale energie. Er is ook een map met informatie over de flora en de fauna van Panama. Goed opgezet centrum.

koffiestop
None
Onderweg naar Almirante
lotenverkoper
None
In restaurant bij koffiestop
naar volgende pagina:
volgende: overtocht