Panama > Bocas del Toro > excursie per boot
Willy wordt Billy
None

[17-1-2014]

Foto: de boot voor vertrek.

Voor het ontbijt moeten we vandaag de deur uit. Van het hotel krijgen we een bonnetje mee en aan de overkant bij John’s Bakery kunnen we daarvoor een ontbijt bestaande uit thee of koffie, twee sneetjes toast met een ham-kaas omelet en een glaasje sap krijgen.
Na het ontbijt gaan we op pad naar het kantoortje van capitán Willy voor de boottocht. Natuurlijk blijkt dat Willy toch een andere klus heeft, dus nu gaan we met zijn broer, Billy, die precies weet wat we willen en net zoveel weet als Willy. Vooruit dan maar, zo gaat dat nu eenmaal als je op reis bent.

Stumperen met weggooi poncho's
None

[17-1-2014]

Afgelopen nacht heeft het stevig geregend en we dachten dat we het daarmee gehad hadden. Fout. We zitten goed en wel in de boot als er een enorme tropische stortbui losbarst. De boot is overdekt, maar het water loopt aan alle kanten vanaf het dakzeil de boot in. Bovendien striemt de regen onder het zeil door. We pakken kijkers en fototoestellen in waterdichte zakken, doen regenhoezen om de rugzakjes en hullen onszelf in de weggooi poncho's van de Action. Valt nog helemaal niet mee om met harde regen en straffe wind twee armen en een hoofd door de goede gaten van een nog nieuw opgevouwen flodderponcho te krijgen.

Delphin Bay
None

[17-1-2014]

Later wordt het weer droog en kan alles weer uit het plastic. De tocht is super en broer Billy laat ons alles en meer zien dan er is beloofd. We varen eerst naar Delphin Bay, een baai die zijn naam eer aandoet. We zien er van heel dichtbij veel dolfijnen, en omdat ze weten dat wij er zijn, springen er ook een paar hoog uit het water.

Waterleven
None

[17-1-2014]

We bekijken in het kraakheldere water enorme gele zeesterren, zee-egels, poliepen, koraal en scholen kleine visjes.

Poserende vogels
None

[17-1-2014]

Aan vogels zien we vandaag niet heel veel, maar duidelijk zichtbaar in een dode boom poseren een bruine pelikaan en een mannetje fregatvogel met de rode keelzak voor ons.

Sloth Island
None

[17-1-2014]

De volgens stop is Sloth (luiaard) Island. Billy wijst ons maar liefst vijf luiaards aan. Eentje is diep in slaap, zijn klauwen stevig om de boom.

Red Frog Beach
None

[17-1-2014]

Foto: strawberry poison-dart frog (aardbeikikker; Oophaga pumilio, vroeger Dendrobates pumilio).

Laatste stop is Red Frog Beach. Enige idee wat we daar zien? Vijf kaaimannen die in een zoetwater poel zwemmen. En ja hoor ook de rode kikkertjes. Ze zijn geweldig. Piepklein (2-3 cm) en rood met donkere stippen en wit in hun pootjes.

Terugvaart in de regen
None

[17-1-2014]

Vanaf de kikkertjes varen we weer terug naar Isla Colón. Terug hebben we weer zo'n enorme hoosbui, van een douche word je minder nat! Voordeel is wel dat de temperatuur ook een stuk lager is en je geen last van de brandende zon hebt.

Terugvaart in de regen
None

[17-1-2014]

Na terugkomst van de natte boottocht zoeken we ons balkon weer op om te lezen, te schrijven en van het straatleven te genieten. Ook dan regent het nog geregeld behoorlijk.

naar volgende pagina:
volgende: boottocht impressies 1