Nicaragua > Isla Ometepe en Granada > naar Isla Ometepe
Ferry over Nicaragua meer
None

[11-2-2014]

Vanuit San Juan del Sur reizen we per auto naar San Jorge en van daaruit met de ferry over het grote Nicaragua meer naar Isla Ometepe. Als de ferry aanlegt in San Jorge komen er twee enorme vrachtwagens van af. De vrachtwagens staan helemaal vastgesnoerd en het duurt een aardig tijdje voordat die los zijn en heel voorzichtig van de boot kunnen. Echt maatwerk.

handel
None
Bij de ferry in San Jorge
aankomst ferry
None
Nicaragua meer
None

[11-2-2014]

Foto: zicht op Isla Ometepe.

De ferry vertrekt weer snel en we varen over het immens grote Nicaragua meer, een van de grootste – het Titicaca meer is groter – natuurlijke zoetwater meren ter wereld. Het voelt alsof je op zee zit. Er zijn echte golven vanwege de harde wind, die er in deze tijd van het jaar niet zou horen te zijn.

vermaak aan boord
None
Concepción vulkaan
None
We naderen Isla Ometepe
Aankomst op Isla Ometepe
None

[11-2-2014]

Foto: zicht op Moyogalpa.

Na een uur komen we aan in de haven van Moyogalpa, hoofdstad van Ometepe eiland. We hebben nog een lange rit over het eiland en logeren bij het Xalli hotel dat op de istmus ligt die beide vulkanen met elkaar verbindt.
Isla Ometepe is ontstaan na de uitbarsting van twee vulkanen, de vulkaan Concepción in het noordwesten en de vulkaan Maderas in het zuidoosten. De vulkanen zijn door een smalle strook land verbonden waardoor het eiland ongeveer de vorm heeft van een zandloper. Het is het grootste eiland in het meer en het grootste vulkanische eiland in een zoetwater meer ter wereld. Door de vulkanische as is de bodem erg vruchtbaar en het eiland leeft dan ook van de landbouw en veeteelt en niet te vergeten van toerisme. We krijgen een welkomstdrankje en worden naar onze prachtige kamer gebracht.

naar volgende pagina:
volgende: Isla Ometepe, dag 1