Costa Rica > Corcovado > vlucht naar Palmar Sur
Willekeurige informatie
None

[28-1-2014]

Vanaf San José gaan we met een vliegtuig naar Palmar Sur en vervolgens naar Corcovado Nationaal Park. Omdat we maar 18 kg bagage mee mogen nemen, pakken we wat zware spullen in de dagrugzakjes. Kennelijk luistert het gewicht erg nauw, want niet alleen de bagage wordt gewogen, maar ook wij samen met ons dagrugzakje. Bij de gate staat nog de vlucht van half negen aan, die snel verschuift naar ‘departed’, waarna het scherm een heel andere vlucht dan de onze aankondigt, maar wel met dezelfde vertrektijd. We gaan dus maar even informeren of we bij de goede gate zitten. Ja, dat is zo, alleen het computerscherm geeft wat willekeurige vluchten weer die niets met een vluchtschema te maken hebben. Het wordt een verrassende en prachtige vlucht. We hebben een piepklein vliegtuigje voor hooguit 15 passagiers. We begrijpen nu het wegen.

Bevolking is geconcentreerd
None

[28-1-2014]

We vliegen heel laag, zodat we eerst het Centrale Plateau tussen de bergketens aan de Pacifische kant en de Atlantische kant zien met de grote steden en de industrie. Als hier al 65% van de bevolking woont, dan moet de rest van Costa Rica met zijn vier miljoen inwoners dus vrij leeg zijn. 25% van Costa Rica bestaat uit natuurpark.

Over de bergen
None

[28-1-2014]

Later vliegen we over de bergen en lijkt het alsof we stilstaan. Daarna komen we over het vlakke kustgedeelte met (olie)palmplantages en de Grote Oceaan.

bergen worden hoger
None
meanderende rivier
None
Pacifische kustlijn
None
branding
None
kust met inhammen
None
oliepalmen
None
Enorme oliepalmplantages langs de kust
Met de auto naar Sierpe
None

[28-1-2014]

Vanaf Palmar Sur gaan we met een auto naar Sierpe waar we bij een restaurant afgezet worden en horen dat de boot over een uur gaat.

naar volgende pagina:
volgende: per boot naar Corcovado