Costa Rica > Dominical, M. Antonio, Carara > Manuel Antonio NP
Even naar het strand
None

[4-2-2014]

Foto: je bent niet alleen in dit park.

Dinsdag is Manuel Antonio Park na een rustdag weer open. Om te zeggen dat Manuel Antonio een druk park is, volstaat niet. Je weet niet wat je overkomt als je denkt naar een natuurpark te gaan. Het is er zo druk als op een drukke zomerse dag in de dierentuin. Verspreid in de massa lopen veel telescopen. Daar zit steevast een gids aan vast. Die heb je hier niet nodig. Als je een telescoop stil gericht ziet staan op iets, schuif je aan om te kijken en je hoort vanzelf wat het is.

Goede gidsen
None

[4-2-2014]

Ondanks de drukte zien we verschrikkelijk veel. Alle gidsen bij elkaar sporen waanzinnig veel gecamoufleerd leven op. We zien drie soorten vleermuizen, een hagedis die sprekend op een dode tak lijkt, een doodstille onzichtbare nachtzwaluw en onze vriend Tropidacris cristata dux, de enorme rood gevleugelde sprinkhaan die als een snelle onvoorspelbare vogel door het restaurant van Dominical scheurde.

Ook hier luiaards
None

[4-2-2014]

Natuurlijk ontbreken de luiaards niet en vandaag vertonen ook de agouti's zich.

Kapucijnaapjes
None

[4-2-2014]

Bij de tussenstop aan het strand tovert de gids fris en ananas te voorschijn, net als alle andere gidsen. Dat weten de dieren ook. De kapucijnaapjes komen vlakbij en we zien ook wasberen en agouti's, die hopen op stukjes vergeten fruit.

Green parrot snake
None

[4-2-2014]

Later zien we nog de ongevaarlijke green parrot snake, die inderdaad heldergroen van kleur is, de geelkruinkwak (yellow crowned nightheron) en brulapen.