Costa Rica > Corcovado > Isla del Caño
Zonde van deze dag
None

[30-1-2014]

Foto: we naderen Isla del Caño.

De dag naar Isla del Caño kunnen we kort samenvatten als een sof. Naar het eiland ga je om te snorkelen en dat is niet ons ding. Maar onderweg kan je dolfijnen en soms walvissen zien en op het eiland kan je een wandeling maken. Na Isla del Caño zullen we terugvaren naar een ander strand waar we lunchen en van daaraf lopen we terug naar huis. Ook als je niet zwemt of snorkelt genoeg leuks dus. Het pakt anders uit. De dolfijnen en de walvissen hebben een vrije dag en het wandelpad is gesloten voor onderhoud. Gelukkig is er nog een strand met schaduw waar we ons prima het uurtje dat de anderen snorkelen kunnen vermaken met heremietkreeftjes die in geleende schelpjes rondlopen, gigantische zeepokken en andere kleine beestjes.

Geduld vereist
None

[30-1-2014]

Foto: geen dolfijnen of walvissen, maar wel bruine pelikanen.

Om 11 uur moeten we weer terug zijn, want dan zijn de snorkelaars klaar. Hadden we 's morgens al een half uur op het gezin uit Costa Rica zitten wachten, nu zitten we meer dan anderhalf uur langer dan het geplande uur te wachten tot de snorkelaars terugkomen.  Daarna varen we zo snel mogelijk terug naar de kust (weer zonder dolfijnen of walvissen), krijgen de lunch en horen dan dat we toch met de boot teruggaan. Ons was een wandeling beloofd.

Lopen zonder gids
None

[30-1-2014]

Foto: bootje bij de nu diepe Río Claro.

Uiteindelijk gaan we samen wel lopen, maar er gaat geen gids mee; we kunnen het zelf uitzoeken. Toegegeven de route is niet moeilijk te vinden, maar het is hoog tij, dus op het strand moet je uitkijken om nog over te kunnen steken. Bovendien is de Río Claro die we over moeten om thuis te komen, te hoog dus we moeten een kano regelen om over te steken. Op het stijgende en dalende pad in het bos zijn verraderlijke stenen en boomwortels. Daar stuur je deelnemers aan een georganiseerde tour niet alleen over terug. Kortom: de Punta Marenco Lodge bevelen we niet aan. Doodzonde van de dag, temeer daar Corcovado het beroemdste park van Costa Rica is met de grootste biodiversiteit. Om daar een dag te verpesten is echt zonde. Maar ja, miskleunen horen ook bij een lange reis. Triomf van vandaag zijn wel de vier bruine genten (brown booby) die we tijdens de boottocht langs zien vliegen.

Onzinregel

Nog een leuke onzinregel van Punta Marenco. Vanwege de apen mag je geen voedsel in je kamer bewaren. Onze mueslireepjes leveren we dus bij de keuken in. De avond voordat je vertrekt, moet je echter alle spullen uit de keuken ophalen, dat kan niet 's morgens. We denken dat de apen een kopie van de boekingen hebben en zo beschaafd zijn, dat ze het eten van de gasten de laatste avond ongemoeid laten.

Allamanda carthartica (golden trumpet, alamand)
foto-serie 30 januari [1/15]
Roze bloem met dieppaarse stamper en insect
foto-serie 30 januari [2/15]
Prachtige, grote zeepokken
foto-serie 30 januari [3/15]
Zeepokken op de rots
foto-serie 30 januari [4/15]
De zee met de rotsen en de blauwe lucht
foto-serie 30 januari [5/15]
Het strand van Isla del Caño
foto-serie 30 januari [6/15]
Heremietkreeftje
foto-serie 30 januari [7/15]
De bloem van Pachira quinata
foto-serie 30 januari [8/15]
Heremietkreeftje
foto-serie 30 januari [9/15]
Heremietkreeftje
foto-serie 30 januari [10/15]
Holle boom
foto-serie 30 januari [11/15]
Prachtige kust op Isla del Caño
foto-serie 30 januari [12/15]
Basilisk-achtige hagedis
foto-serie 30 januari [13/15]
Chestnut-mandibled toucan (Swainsons toekan)
foto-serie 30 januari [14/15]
Bruine pelikanen op een rots in Corcovado
foto-serie 30 januari [15/15]