Costa Rica > Dominical, M. Antonio, Carara > Dominical
Van Corcovado naar Dominical
None

[31-1-2014]

Vandaag verlaten we Corcovado Park en varen we weer terug naar Sierpe. Als we op het strand op de boot wachten, zien we hoe voor de passagiers van een groot cruiseschip op ‘ons’ strandje een ontbijt voorbereid wordt: tafels, kleedjes, handdoeken en stapels klapstoelen en uiteindelijk het eten. De bemanning is vooruit gestuurd om alles voor te bereiden; de passagiers komen later met rubberboten. Onze tocht terug is weer mooi en na anderhalf uur varen, zijn we in Sierpe. De kapitein probeert ons nog geld af te troggelen, maar als we daar niet intrappen, geeft hij zonder veel aandringen op.
In Sierpe staat alweer iemand op ons te wachten die ons in een heerlijk airco busje in een uurtje naar Dominical rijdt. Onze lodge ligt erg mooi en de vogels vliegen af en aan. We zitten weer uitermate luxe met een bungalow met fan en een heerlijk buitenplaatsje waar je altijd uit de zon zit.
Je kan hier een (dure) walvistour maken, die is inclusief snorkelen en relaxen op prachtige, zonnige stranden. Na Isla del Caño slaan we dat even over. Wij gaan morgen in alle vroegte in het Barú Nature Reserve met een gids vogels kijken.

Dominical
None

[31-1-2014]

Foto: als restaurant moet je je onderscheiden in Dominical.

Het dorp stelt niet veel voor. Er zijn eettentjes en reisbureautjes, veel vastgoed handelaren en zaken in gezondheidsvoedsel. De wasserette komt gezien de ongelofelijk stinkende sokken wel handig uit. Als we morgen de was brengen, is hij morgen voor weinig geld ook weer klaar. Na de lunch bij de wasserette die ook een restaurant heeft, mogen we de mooie kamer op. Op de kamer lopen voortdurend rupsjes binnen. De eerste paar gooien we naar buiten, maar er is geen beginnen aan. Ze komen onder de deur door en Rik ziet er ook één uit een gaatje in de vloer kruipen. Na het uitpakken is het tijd voor de douche en stiekem alvast de schone kleren. Helemaal schoon zitten we op het terras te genieten van al het moois om ons heen.

Costaricaanse tangare op Alpinia Purpurata
foto-serie Dominical [1/12]
Tropical kingbird (tropische koningstiran)
foto-serie Dominical [2/12]
Onbekende vogel op een draad
foto-serie Dominical [3/12]
De souvenirmarkt van Dominical
foto-serie Dominical [4/12]
Strand bij Dominical
foto-serie Dominical [5/12]
Variable seedeater (Noordelijk bont dikbekje)
foto-serie Dominical [6/12]
Bare-throated tiger heron (Mexicaanse tijgerroerdomp)
foto-serie Dominical [7/12]
Sandpiper (strandloper) op het strand
foto-serie Dominical [8/12]
In de tuin van ons hotel in Dominical
foto-serie Dominical [9/12]
Oncidium sp. (dancing lady) in de hoteltuin
foto-serie Dominical [10/12]
Waaierpalm in de hoteltuin
foto-serie Dominical [11/12]
Arundina graminifolia (bamboo orchid)
foto-serie Dominical [12/12]
naar volgende pagina:
volgende: Hacienda Barú met gids