Roemenië > Suceava en omgeving > Suceava
Vreemde stad
None

[20-6-2012]

Foto: begrafenisonderneming met kunststof bloemstukken.

Suceava is een vreemde stad. Er is niet echt een centrum met een gezellig plein of zoiets. Het is een wat onsamenhangend geheel van - zacht uitgedrukt - slecht onderhouden straten en vreemde binnendoor steekjes. Er is wel een centraal plein, maar dat ligt volledig overhoop. Aan het plein staat het cultuurhuis, een lelijk betonnen gebouw met op het dak een serie stalen pennen waar wel heldhaftige beelden op zullen horen te staan. Maar Suceava heeft ook genoeg moois te bieden.

het centrum
None
een niet beschilderde kerk
None
torentje bij kerk
None
een record ei
None
Citadel
None

[20-6-2012]

Uitkijkend over de stad staat de ruïne van de oude citadel (die trouwens ook gerestaureerd wordt).

enorm dikke muur
None
St. Johannes de Nieuwe
None

[20-6-2012]

Vermeldenswaard is het klooster van St. Johannes de Nieuwe met zijn kerk. Het klooster werd in 1514 door Bogdan de eenogige gesticht. Ook deze kerk heeft buiten fraaie fresco's en staat op de werelderfgoed lijst. In de kerk ligt Johannes de Nieuwe zelf. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Johannes de Nieuwe was een monnik die tijdens de Turkse bezetting gemarteld werd in Bilhorod-Dnistrovskyi (Oekraïne). Na een tijd in Oekraïne kwam Johannes terug. Alexander de Goede heeft in 1415 de restanten van Johannes de Nieuwe teruggebracht naar Suceava.

Monnik met een taak
None

[20-6-2012]

De restanten van Johannes de Nieuwe staan nu in een rijk versierde zilveren kist in de kerk. Naast de kist zit een monnik te waken over Johannes' botten. Johannes' portret poetst hij met Glassex op, net als het glas om de zilveren kist. Als hij klaar is met poetsen, is het tijd voor een dutje naast de kist.

ook hier een kopje kleiner
None
op het hakblok
None
dak St. Johannes de Nieuwe
None
detail muurschildering
None
fresco
None
kerk bij de markt
None
groentemarkt
None
warenhuisje
None
fruit
None
rietproducten
None
naar volgende pagina:
volgende: Boroaia en Targu Neamt