Roemenië > Suceava en omgeving > Dragomirna
Goedele weet het vaak niet
None

[20-6-2012]

Foto: onderweg naar Dragomirna.

Vandaag doen we nog twee bezienswaardigheden vlakbij Suceava en besteden de rest van de dag aan Suceava zelf waar ook veel te zien is.
Alhoewel we het met z'n vieren nog steeds erg gezellig hebben, is er toch iemand die de sfeer een beetje verpest. Goedele (de Vlaamse stem van de Tom tom) wilde ons nog net naar Satu Mare wijzen, aan straten in Satu Mare deed ze niet en nu is ze domweg in staking gegaan. Waarom wil ze niet zeggen, maar er zit dus niets anders op dan uitsluitend op de kaart en de verkeersborden te rijden. De Roemeense bewegwijzering laat vaak te wensen over. Er staat wel een bordje naar een monument, maar na het ene bordje zie je nooit meer een tweede bordje. Ook met afstanden zijn ze behoorlijk wazig. We willen naar het Dragomirna klooster en moeten ergens afslaan, 2 km verderop is Dragomirna klooster. Na een poosje komen we uit op een schuine T-splitsing. Moeten we nu links of rechts? Een toevallige voorbijganger helpt, we moeten rechtsaf. Even later zien we een bordje waarop staat dat het klooster 3 km verderop ligt. Dat gebeurt niet één keer, zo staat alles hier aangegeven. Gelukkig hebben we M. en Rik die er altijd wel weer uitkomen en als er hulp nodig is, zijn er altijd vriendelijke Roemenen die de tijd nemen om je in vloeiend Roemeens de weg te wijzen. Als Goedele niet oppast nemen we haar straks niet eens meer terug in dienst.

Dragomirna
None

[20-6-2012]

Dragomirna is meer een fort of een vesting dan een kerk. Van buiten is de kerk niet beschilderd en van binnen is alleen de kapel beschilderd, maar die is dan ook wel heel erg mooi.

icoon
None
binnenmuur
None
heilige
None
hoge kerk
None
werken in de tuin
None
metalen bel/klok
None
naar volgende pagina:
volgende: Patrauti