Polen 2012 > Torún-Poznan-Wroclaw > Poznan
molens onderweg naar Poznan
None
Poznan
None

[9-8-2012]

Na aankomst in Poznan gaan we nog gauw de stad in, want we blijven maar een nachtje in Poznan. Ook Poznan heeft een prachtig marktplein met een mooi raadhuis en prachtige panden om en op het plein. Jammer genoeg is er weinig vrije ruimte op het plein. Behalve de terrassen die er normaal zijn, staat het er nu vol met kraampjes die allerhande eetbare en niet eetbare regionale producten aanbieden. Ondanks het beperkte zicht, is het plein prachtig. Eén beeld spreekt wel tot de verbeelding: voor het stadhuis staat op een stenen schandpaal een mannetje met zwaard. Het geld voor het beeld is in 1535 betaald uit de boetes die dienstbodes kregen die boven hun stand gekleed gingen.

Op het plein zien we een aankondiging voor een mooi concert in het Dzialynski Paleis met strijkkwartetten van Haydn en Mozart en een strijkkwartet met hoorn van Mozart. Aangezien de prijs meevalt, eten we vroeg een hapje bij een tentje op het plein en zoeken daarna een plaatsje in de mooie zaal van het paleis. De hoornblazer zit recht voor ons en zonder één knop op zijn hoorn vormt hij met zijn mond de toonhoogte. Zijn rechterhand zit steeds in de toeter van de hoorn en bepaalt de klankkleur. Ziet er erg moeilijk uit.
Na het concert, om kwart over negen, gaan we met de tram richting hotel. Als we uitstappen staat er een enorme politiemacht en zelfs bereden politie klaar. Ook verderop zien we zwaailichten en is de straat afgezet. Er is voetbal in het stadion vlakbij ons hotel. We lopen in sneltreinvaart naar huis, ik wil naar binnen, ik houd niet van voetbalrellen en zeker niet als ik in de buurt ben.

Marktplein met stadhuis
foto-serie Poznan [1/12]
Fontein, markt en stadhuis
foto-serie Poznan [2/12]
Bijzondere kleuren
foto-serie Poznan [3/12]
Gevelsteen
foto-serie Poznan [4/12]
Stadhuis
foto-serie Poznan [5/12]
Plein
foto-serie Poznan [6/12]
Jezuïetenkerk
foto-serie Poznan [7/12]
Plafond in Jezuïetenkerk
foto-serie Poznan [8/12]
Luitspelende engel in Jezuïetenkerk
foto-serie Poznan [9/12]
Versierde gevel
foto-serie Poznan [10/12]
Detail van gevelversiering
foto-serie Poznan [11/12]
Marktplein vanuit muziekzaal
foto-serie Poznan [12/12]
naar volgende pagina:
volgende: Rogalin