Hongarije > Esztergom-Boedapest > Duna-Ipoly park
Duna-Ipoly Nationale Park
None

[3-6-2012]

Bij Esztergom maakt de Donau een knik, een soort U-bocht die de Donauknie wordt genoemd. Aan de andere kant van de Donau ligt in de knie en daarboven het Duna-Ipoly Nationale Park, dat is samengesteld uit drie afzonderlijke parken en nu op de werelderfgoed lijst staat. Het park herbergt drie landschapstypen.

Viségrad
None

[3-6-2012]

Voordat we naar het park gaan, gaan we eerst naar Viségrad waar bovenop een heuvel een groot fort ligt. De weg is prachtig en loopt langs de Donau. Aan de overkant van de Donau zie je gelijk de bergen beginnen. Viségrad zie je al van veraf liggen en vanaf het fort zelf moet je prachtig uit kunnen kijken over de Donau. Bij het fort is een grote parkeerplaats, restaurantjes en toeristenkraampjes. De toegang is relatief duur en omdat we nog veel meer op het programma hebben en al veel gratis ruïnes, forten en kastelen hebben gezien, besluiten we onze route te vervolgen. We rijden naar de pont over de Donau. Een duwboot duwt de pont schuin over de Donau vanwege de stroming.

Korte wandeling in het park
None

[3-6-2012]

Foto: de klantvriendelijke bushalte bij het park.

Aan de overkant zitten we gelijk in het Duna Ipoly park dat hier de beboste hellingen van de Donaubocht omsluit. Het is een prachtig park waar je ook kan wandelen en dat doen we ook. Tijdens onze korte wandeling zien we ontzettend veel: prachtige felrode anjertjes, klokjes, lathyrus, geraniums, beemdkroon, bloeiende rozenstruikjes en nog veel meer. Het wemelt er ook van de vlinders, maar die zijn te rusteloos om te fotograferen.

dorpje bij het park
None
Lathyrus
foto-serie Duna-Ipoly [1/7]
Kuifhyacint (Muscari comosum)
foto-serie Duna-Ipoly [2/7]
Klokjes
foto-serie Duna-Ipoly [3/7]
Gele iris
foto-serie Duna-Ipoly [4/7]
Anjertjes (Dianthus pontedera)
foto-serie Duna-Ipoly [5/7]
Bos op de hellingen
foto-serie Duna-Ipoly [6/7]
Klokje
foto-serie Duna-Ipoly [7/7]
naar volgende pagina:
volgende: Hollóko