Rusland 2010 > Suzdal-Kazan > Nizjny Novgorod
Lange rijdag en veel te zien

[10-7-2010]

Foto: Wolga en Oca in Nizjni Novgorod.

Vandaag in Suzdal hebben we weer een feestje. Nu is M. jarig, maar de arme M. moet hard werken op zijn verjaardag. We hebben een lange rijdag van 500 km naar Cheboksary voor de boeg waarbij we ook nog Suzdal en Nizjni Novgorod willen bekijken.
We zijn rond vier uur in Nizjni Novgorod. Een enorm grote stad met een fraai historisch centrum vol prachtige kerken en fraai gelegen aan de Wolga en de Oca. We zien grote duwboten over de enorm brede Wolga varen. Een lange trap loopt van het rood ommuurde Kremlin naar beneden naar de oever van de Wolga

In de stad hebben ze voor vandaag flink wat blikken bruidsparen opengetrokken. Overal zien we identieke bruidsparen in identieke jurken en pakken op identieke idyllische plekjes dezelfde unieke bruidsfoto's maken.
In het Kremlin is veel aandacht voor de Tweede Wereldoorlog: er staat een vracht aan oorlogsmateriaal.

In 2007 hadden we meer tijd beschikbaar in Nizjni Novgorod, zodat we toen de vele kerken, het huis van de schrijver Maxim Gorki en de flat van Sacharov konden bezoeken. Foto's en verslag vind je bij de de reis 'Peking - St. Petersburg' uit 2007.

schildering uit sovjet tijd
de lange trap
oude stadspoort
ons hotel uit 2007
de Wolga
souvenirverkoop
in het kremlin
naar volgende pagina:
volgende: Cheboksary