Mongolië 2010 > Nadaam Festival en Midden Gobi > Tsagaan Suvraga
Tsagaan Suvraga
None

[10-8-2010]

Een heel korte rit vandaag naar de ‘witte stupa’, die in het Mongools Tsagaan Suvraga heet. De ‘witte stupa’ is een prachtig landschap van opnieuw kleurige duinen en afbrokkelende bergen. We staan met het jeepje bovenop het plateau en nemen foto's naar beneden. Na een poosje zien we uit de verte een zandstorm aankomen. Fascinerend hoe je die echt over het land dichterbij ziet komen. De wind bulkt door je kleren. Vannacht slapen we in een ger-kamp dat dichtbij de ‘witte stupa’ is.

Tsagaan Suvraga, 1
fotoserie Tsagaan Suvraga [1/13]
Tsagaan Suvraga, 2
fotoserie Tsagaan Suvraga [2/13]
Tsagaan Suvraga, 3
fotoserie Tsagaan Suvraga [3/13]
Tsagaan Suvraga, 4
fotoserie Tsagaan Suvraga [4/13]
Tsagaan Suvraga, 5
fotoserie Tsagaan Suvraga [5/13]
Tsagaan Suvraga, 6
fotoserie Tsagaan Suvraga [6/13]
Tsagaan Suvraga, 7
fotoserie Tsagaan Suvraga [7/13]
Tsagaan Suvraga, 8
fotoserie Tsagaan Suvraga [8/13]
Tsagaan Suvraga, 9
fotoserie Tsagaan Suvraga [9/13]
Tsagaan Suvraga, 10
fotoserie Tsagaan Suvraga [10/13]
Tsagaan Suvraga, 11
fotoserie Tsagaan Suvraga [11/13]
Tsagaan Suvraga, 12
fotoserie Tsagaan Suvraga [12/13]
Tsagaan Suvraga, 13
fotoserie Tsagaan Suvraga [13/13]
op weg naar ger-kamp
None
Douchen en wandelen
None

[10-8-2010]

Een ger-kamp betekent een gelegenheid om te wassen en we informeren naar de douche mogelijkheid. Om half drie mogen we (warm) douchen. Als we om half drie komen, wordt de douche nog omgebouwd van warm naar koud weer (geen idee wat dat inhoudt). We moeten nog een half uur tot veertig minuten wachten. Om half vier is de baas van het ger-kamp met een blauw bakje en een teiltje nog volop met de verbouwing bezig. Om vier uur is niemand meer met de verbouwing bezig en besluiten we te gaan douchen. Kennelijk is de verbouwing niet voor 100% geslaagd: de douche is gewoon koud.

Dichtbij het kamp is een grot en we gaan daar na het avondeten onder leiding van de negenjarige dochter naar toe. We gaan pas tegen achten weg, lopen in hoog tempo achter Jacky en de dochter aan en komen in de schemering bij de grot aan die zo krap is dat ik er echt niet in durf. De terugweg is spannend. Het is helemaal donker en we lopen op de lichtjes van het kamp af. We hopen van harte dat de generator niet uitvalt, want dan hebben we geen idee meer waar ons huis voor vannacht is.

wandeling
None
heuvels bij ger-kamp
None
naar volgende pagina:
volgende: naar Ikh Gazriin Chuluu