Landen > [Siberië]
Siberië
Siberië

Siberië

Siberië is geen zelfstandig land, maar een onderdeel van Rusland. De onderstaande tekst is dezelfde als die van Rusland, maar de verwijzingen die niet over Siberië gaan, zijn tussen rechte haken gezet.

We hebben Rusland tweemaal bezocht. De eerste keer was in 2007 toen we met de Engelse organisatie Dragoman overland zijn gereisd van Peking naar St. Petersburg. We zijn toen tweemaal Rusland binnengekomen. Eerst vanuit Mongolië door de Altai Republiek en later zijn we vanuit Kazachstan naar Samara gegaan en vandaar verder naar St. Petersburg.
De tweede reis door Rusland was in 2010 tijdens onze overland reis van Nederland naar Mongolië. Ook toen zijn we tweemaal Rusland binnengekomen, eerst door de enclave Kaliningrad (tussen Polen en Litouwen) en later zijn we vanuit Estland Rusland doorgestoken naar Mongolië.

Peking-St. Petersburg 2007

Deze overland reis is op de site opgedeeld in twaalf hoofdstukken, waarvan er één over Altai en vier over West-Rusland gaan. Hieronder de links naar die onderdelen:
Altai Republiek
[West Rusland 2007 Menu]

Nederland-Mongolië 2010

Het verslag over deze reis hebben we op de site opgedeeld in veertien hoofdstukken, waarvan één deels over Kaliningrad gaat en zes geheel over Rusland gaan. Hieronder de directe links naar die onderdelen:
[Polen, Kaliningrad, Litouwen Menu]
Rusland 2010 Menu

Rondzendbrieven

Tijdens de reis van 2007 hebben we zestien rondzendbrieven verstuurd waarvan er vijf geheel of gedeeltelijk over Rusland gaan. Hieronder de directe links naar deze brieven, waarbij de verwijzing slaat op de plaats waaruit ze verzonden zijn (kan in een ander land zijn):
brief 09: vanuit Öskemen
brief 10: vanuit Almaty
brief 14: vanuit Nizjni Novgorod
[brief 15: vanuit Moskou]
[brief 16: vanuit St. Petersburg]

Tijdens de reis van 2010 hebben we zeven rondzendbrieven (mails) verstuurd, waarvan er vier geheel of gedeeltelijk over Rusland gaan. Hieronder de directe links naar deze brieven:
[brief 3: Saaremaa - Kazan]
brief 4: Kazan - Omsk
brief 5: Omsk - Baikal meer
brief 6: Baikal meer - Undurchaan

Medische noodpost vanwege grote afstanden