Landen > Griekenland
Griekenland
Griekenland

Griekenland

Tijdens onze wereldreis zijn we vanuit Turkije door Griekenland gekomen in 1998 toen we met de Engelse organisatie Dragoman met een overland truck van Nepal naar Europa zijn gereisd. Het traject vanaf Turkije werd nauwelijks meer benut voor het bezoeken van hoogtepunten, maar diende voor de organisatie om de passagiers in Engeland te brengen. Hun reisdoel was Azië, en het vasteland van Europa moest overbrugd worden.
In Griekenland hebben we feitelijk alleen Meteora echt bezocht.

Overland van Nepal naar Europa 1998

Het verslag over deze reis hebben we op de site opgesplitst in negen delen, waarvan er één gedeeltelijk over Griekenland gaat. Hieronder de directe link naar dat onderdeel:
Termessos-Nederland

Rondzendbrieven 1998

Tijdens de overland reis van Nepal naar Europa en de daaraan voorafgaande rondreis door India en Nepal hebben we negen rondzendbrieven verstuurd. Hiervan bevat de negende brief passages over het laatste traject door Europa. Hieronder de directe link naar deze brief:
brief 09: van Turkije naar Nederland

Reis door Zuidoost-Europa 2022

In 2022 hebben we een reis van zevenenhalve week gemaakt door Zuidoost-Europa. Eerst ruim drie weken door Albanië. Daarna zijn we vanaf de Albanese grens door Noord Griekenland gereisd met een Bulgaarse vogelgids die daarna nog met ons verder is gegaan door Bulgarije en Roemenië.
De reis was oorspronkelijk gepland voor het voorjaar van 2020, maar door COVID is die in eerste instantie doorgeschoven naar 2021 en toen dat ook nog niet mogelijk was, naar 2022.
Het maken van het verslag van deze reis zal nog enige tijd vergen. Tijdens de reis hebben we zoals gebruikelijk rondzendbrieven gemaakt en die zijn wel al op de website geplaatst. De derde en vierde brief gaan voor een belangrijk deel over Noord Griekenland.

Rondzendbrieven 2022

Hier de directe links naar de relevante rondzendbrieven:
brief 3: Gjirokaster, Korça, Prespa, Kastoria, Pindos Mts, Meteora
brief 4: Vergina, Pella, Kerkini, Xanthi e.o., Evros delta, Dadia, Ruse

Meteora