Landen > Bulgarije
Bulgarije
Bulgarije

Bulgarije

We hebben in 2017 gedurende een maand door Bulgarije gereisd. De inhoud van deze reis was door ons zelf uitgedacht, maar wel voor vertrek geregeld door de Bulgaarse agent van een Nederlandse vogelreis-expert. Het resultaat was een reis langs veel vogel- en natuurgebieden, met ook een fikse culturele component.

Het uitwerken van het verslag van deze reis in Bulgarije zal nog enige tijd vergen. Op dit moment zijn al wel de rondzendbrieven opgenomen op de site, plus een voorlopige selectie onder de naam 'Bulgarije 2017 in vogelvlucht'.

Bulgarije 2017 in vogelvlucht

Deze voorlopige selectie is op de site opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk bestaat uit een aantal pagina's. Hier de link naar deze reis:
Bulgarije 2017 Menu

Rondzendbrieven 2017

Tijdens de rondreis door Bulgarije hebben we drie rondzendbrieven verstuurd. Deze brieven zijn ook via de bovenstaande link te vinden.

Reis door Zuidoost-Europa 2022

In 2022 hebben we een reis van zeveneneenhalve week gemaakt door Zuidoost-Europa. Eerst ruim drie weken door Albaniƫ. Daarna zijn we vanaf de Albanese grens door Noord Griekenland gereisd met een Bulgaarse vogelgids die daarna nog met ons verder is gegaan door Bulgarije en Roemeniƫ.Omdat we Bulgarije in 2017 al intensief hadden bereisd met een collega van de huidige vogelgids, zijn we nu in een paar dagen vanuit Griekenland aan de oostkust van Bulgarije doorgestoken naar Roemeniƫ.
De reis was oorspronkelijk gepland voor het voorjaar van 2020, maar door COVID is die in eerste instantie doorgeschoven naar 2021 en toen dat ook nog niet mogelijk was, naar 2022.
Het maken van het verslag van deze reis zal nog enige tijd vergen. Tijdens de reis hebben we zoals gebruikelijk rondzendbrieven gemaakt en die zijn wel al op de website geplaatst. Het eind van de vierde en het begin van de vijfde brief bevatten passages over Bulgarije.

Rondzendbrieven 2022

Hier de directe links naar de relevante rondzendbrieven:
brief 4: Vergina, Pella, Kerkini, Xanthi e.o., Evros delta, Dadia, Ruse
brief 5: Tulcea, Donau delta, Sinaia, Bran, Brasov, Transfagarasan, Sibiu

Grondeekhoorn